Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea a debutat cu dreptul în 2019

SCM Rm. Vâlcea a debutat cu dreptul în 2019

485
0

* „municipalele” s-au impus cu scorul de 30-25 în faţa formaţiei Universitatea Cluj

Joi seara, echipa de handbal vâlceană a disputat primul meci oficial din 2019, după o pauză competiţională de aproape două luni. SCM a înfruntat o echipă din partea de jos a clasamentului, din zona „nisipurilor mişcătoare”, pe Universitatea Cluj. Oaspetele au încercat să producă surpriza la Vâlcea, însă au plecat de la poalele Capelei fără puncte. În prima repriză, clujencele au avut momente bune de joc. După ce Vâlcea s-a distanţat chiar şi la patru goluri, „Seno” şi colegele sale au reuşit să revină. În minutul 24, tabela indica egalitate: 10-10. Finalul primului mitan a aparţinut gazdelor, care au intrat la pauză cu un ecart de patru goluri: scor 15-11.

În partea secundă, handbalistele pregătite de Florin Pera nu au dat nicio emoţie suporterilor. Avantajul s-a mărit treptat, ajungând chiar la opt goluri (22-14, în minutul 42 şi 28-20 în minutul 55). Până la urmă, „municipalele” s-au impus la diferenţă de cinci goluri, cu scorul de 30-25 şi astfel au mai scăpat de încă un adversar în lupta pentru titlu. În această confruntare, cea mai bună marcatoare a SCM-ului a fost Iryna Glibko: 9 goluri. Au mai înscris pentru Vâlcea: S. Vieira (3), A. Pricopi (3), N. Vasileuskaya (2), F. Craiu (2), C. Florica (2), A. Fernandez (2), M. Petrovic (2), A. Badea (2), A. Popa (1), R. Băcăoanu (1) şi M. Lopez (1). Cele mai multe goluri pentru Universitatea Cluj le-a înscris fostul lider al grupării vâlcene, Mihaela Ani-Senocico (7 goluri).

SCM continuă să se menţină la trei puncte în faţa celei de-a doua clasate, CSM Bucureşti. Campioana en-titre a fost foarte aproape de o sincopă în această rundă. „Tigroaicele” au câştigat în ultimele secunde, la diferenţă de un singur gol, cu 27-26, duelul cu SCM Gloria Buzău. În această etapă s-au înregistrat, totuşi, surprize, rezultate care uşurează misiunea Vâlcii de a-şi îndeplini obiectivul, o clasare pe podium. Corona Braşov a pierdut la Baia Mare, iar SCM Craiova s-a întors fără nici un punct din deplasarea de la Zalău.

În penultima etapă a turului Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea va înfrunta echipa CSM Slatina. Meciul va avea loc duminică, 13 ianuarie, pe terenul grupării oltene. (S.S.)