Acasă Liga Nationala SCM a pierdut primul meci din acest sezon, din campionatul intern

SCM a pierdut primul meci din acest sezon, din campionatul intern

49
0

Marţi, 5 noiembrie, echipa de handbal vâlceană a disputat un nou meci în Liga Florilor. SCM a întâlnit-o, în deplasare, pe Gloria Bistriţa. Pentru prima dată în acest sezon, ”municipalele” nu au reuşit să se bucure de succes. Au pierdut întâlnirea cu scorul de 24-19. Prima repriză a fost una echilibrată. Mai intâi au condus gazdele, apoi SCM a preluat controlul, având chiar şi trei goluri avans (8-5 în minutul 16). Glibko a ratat două atacuri la rând, nici Lopez nu s-a descurcat mai bine, iar Gloria a egalat. Până spre finalul reprizei, s-a mers cap la cap. Gazdele au intrat la vestiare cu un avans minim: 12-11. În partea secundă, lucrurile au mers prost pentru echipa noastră. La trei minute de la reluare, Elghaoui a egalat, însă, din păcate, a fost ultima dată când tabela a indicat echilibru. „Municipalele” au căzut pradă din nou numeroaselor ratări, una chiar şi din 7 metri. Partida s-a încheiat, aşadar, favorabil Gloriei.

La Bistriţa, cea mai bună marcatoare din tabăra caştigătoare a fost Valentina Ardean, cu şase goluri. Pristăviţa a marcat de cinci ori, Costa (3 goluri), Raţiu (2), Tetean (2), Bloj (2), Dincă (1), Ilyna (1). Fosta jucătoare a SCM-ului, Vasileuskaya, a marcat de două ori în poarta Vâlcii. Pentru trupa lui Pera, cele mai multe goluri le-a marcat Gonzales (6). Au mai punctat pentru Vâlcea: Elghaoui (4), Glibko (3), Norgaard (3), Liscevic (1), Fernadez (1) şi Lopez (1).

În altă ordine de idei, este pentru a doua oară în decurs de câteva luni când campioana pierde la Bistriţa. S-a mai întâmplat şi în sezonul precedent, dar atunci meciul nu mai avea nicio însemnătate pentru SCM. Conta doar pentru palmares întrucât titlul era deja acontat.
În ciuda eşecului de la Bistriţa, SCM a rămas tot pe primul loc în Liga Florilor. Diferenţa faţă de Corona Braşov şi CSM Bucureşti se diminuase, dar după o zi cu nori, a ieşit din nou soarele pe strada ”municipalelor”. Miercuri, 6 noiembrie, Corona Braşov şi CSM Bucureşti au terminat la egalitate derby-ul etapei a X-a a Ligii Florilor (30-30). În acest moment, Corona Braşov e la un punct în spatele SCM-ului, dar are un meci în plus faţă de Vâlcea, iar CSM Bucureşti se află la cinci puncte în spatele liderei. (S.S.)