Acasă Diverse SCM a pierdut la Podgorica, dar a rămas pe loc de calificare...

SCM a pierdut la Podgorica, dar a rămas pe loc de calificare în Main Roud

412
0

Campioana României la handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea, a disputat, sâmbătă seara, cel de-al treilea meci din Liga Campionilor. După înfrângerea usturătoare de la Brest, handbalistele grupării de la poalele Capelei au pierdut din nou. De această dată au lăsat, însă, o impresie mai bună. ”Municipalele” au avut control asupra jocului timp de 20 de minute. Au condus ultima dată cu 10-9. Lopez a marcat. Apoi Buducnost a egalat, a preluat conducerea și nu a mai cedat-o până la final. La pauză, formația muntenegreană avea trei goluri avantaj: scor 13-10. Au fost 9 minute în care SCM nu a reușit să înscrie.

Pauza nu s-a dovedit un sfetnic bun pentru lidera Ligii Naționale. În primele 15 minute din partea secundă, SCM a marcat doar două goluri. Mingea nu a vrut să intre în poartă în multe rânduri. Campioanele au lovit de nenumărate ori bara, balonul s-a oprit în picioarele portarului advers și multe de acest gen. Vâlcencele au ratat inclusiv din 7 metri. În plus, Florentin Pera nu s-a mai putut baza în ultimele 20 de minute nici pe Alicia Fernandez. Aceasta a primit cartonașul roșu după o intrare mai energică la Jaukovic. Jucătoarea echipei gazdă a căzut rău și s-a resimțit puternic după acest duel. Văzând urmările, arbitrii au decis să o elimine pe Fernandez, însă intervenția jucătoarei noastre nu a fost nici pe departe atât de dură încât să determine acordarea cartonașului roșu.

În ciuda acestor aspecte, SCM a păstrat speranțe pentru obținerea unui rezultat bun. În minutul 49, diferența era de doar trei goluri. Elghaoui a avut oportunitatea de a micșora ecartul gazdelor, dar a ratat din situație de 1/1 cu portarul advers. A urmat un iureș al gazdelor, care au înlăturat orice dubiu în privința învingătoarei. Au ajuns pe +7: scor 21-14. În ultimele minute, elevele lui Pera le-au fost superioare gazdelor, au limitat proporțiile scorului, însă rezultatul final a fost favorabil tot echipei din Podgorica. Buducnost a câștigat întâlnirea cu scorul de 23-19 și a rămas pe locul 2.

În ciuda celor două eșecuri consecutive, de la Brest și de la Podgorica, SCM a rămas pe locul 3, poziție care-i asigură calificarea în Main Round-ul Ligii Campionilor. În etapa viitoare din grupa C a Champions League, handbalistele vâlcene vor avea șansa de a-și lua revanșa în fața echipei muntenegrene. Partida retur cu Buducnost va avea loc peste două săptămâni, mai exact vineri, 1 noiembrie, în Sala ”Traian”.

La Podgorica, pentru SCM au înscris: Norgaard (4 goluri), Elghaoui (3), Lopez (3), Liscevic (2), Da Silva (2), Gonzales (2), Florica (1), Glibko (1), Fernandez (1). Din tabăra celor de la Buducnost s-a remarcat Radicevic, autoare a 13 din cele 23 de goluri ale gazdelor. (S.S.)