Fără categorieLiga 6Fotbal

”Să spun că aș prefera să se înghețe campionatul ar însemna să fiu subiectiv. Corect e să se joace toate meciurile. Alta e satisfacția când câștigi pe teren un campionat”

Antrenorul liderei Superligii vâlcene așteaptă cu nerăbdare reluarea competițiilor. Marius Vlădoi speră ca fenomenul de răspândire a Coronavirusului să fie stopat, iar viața să-și reia cursul normal cât mai repede. ”Țețe” și-ar dori ca sezonul să continue și să câștige pe teren campionatul, nu la ”masa verde”. ”Stau în casă, ca aproape toată lumea. Am fi mers la țară, dar soția încă lucrează și nu putem pleca. Stăm la bloc și e destul de greu să ne menținem în formă. Dar, cum fac alții, la fel procedăm și noi. Îl mai provoc pe Denis, el mă provoacă pe mine. Am improvizat în casă și un teren de tenis cu piciorul. Deocamdată, nu ne-au bătut vecinii în țeavă. Am mai ieșit, ocazional, și la câte o alergare, pe malul Oltului. Însă nu în grup, pentru că nu avem voie. Cu băieții, de la echipă, mai vorbesc pe grupul nostru de whats app. Chiar ne amuzam zilele trecute pe seama pozei apărute în Arena cu Bobi Preda. Amintirile îl chinuiesc. Nu scapă de ele niciodată. S-a chinuit să slăbească, a făcut eforturi mari. A dat 12 kilograme jos. Era pregătit pentru reluarea sezonului, iar acum a venit nenorocirea asta și nu a putut să probeze noul echipament, mai mic cu cel puțin o măsură. E greu fără fotbal, dar nu avem ce să facem. Trebuie să ne conformăm. Nu poată nimeni să spună acum dacă se va mai putea relua campionatul. Oricum, nu noi vom decide. Ce zice Federația, aia vom face. Deocamdată, nu se știe nici în ligile superioare ce se va întâmpla. În momentul acesta, toate planurile se leagă de jucarea tuturor meciurilor, dar nimeni nu poate anticipa cât va mai dura toată treaba asta. Nu ne putem face niciun plan. Totul depinde de cum va fi structurat campionatul, dacă vom avea timp și pentru o perioadă de pregătire. Pentru că dacă stai o lună și jumătate sau două pe margine, e clar că trebuie să pleci apoi de la zero. Apoi, intrăm în vară, iar pentru fotbalul de la nivel inferior, de la Liga a III-a în jos, va fi și mai greu. Oamenii au serviciu, copiii sunt la școală și nu poți să-i chemi vara, pe căldurile alea, să joace din trei în trei zile ca să poți să acoperi toate meciurile. Poate doar dacă se vor juca câte două reprize de 15 minute. Nu pot să spun nici că aș agrea să se înghețe campionatul. Asta ar însemna să fiu puțin cam subiectiv și nu e normal acest lucru. Corect ar fi să joci cât mai multe meciuri, să câștigi campionatul pe teren. E și satisfacția mai mare. Însă rămâne să vedem dacă se va putea. Noi nu putem decât să ne conformăm. Oricum, indiferent de situație, vor exista discuții, nemulțumiri. Dar să trecem noi peste treaba asta, că avem timp să ne gândim și la fotbal. Sunt convins că tuturor le e dor de fotbal, dar nu avem ce să facem”, a declarat antrenorul echipei Minerul Costești, Marius Vlădoi.

”Generația noastră a trecut prin multe încercări. Eu am prins cutremurul din `77, accidentul nuclear de la Cernobîl, comunismul și Revoluția”

Pentru fiul lui Marius Vlădoi, Denis (portarul echipei de Liga a III-a Flacăra Horezu), această perioadă de pauză e și mai dificilă. Îi e greu că nu poate să-și continue activitatea sportivă în Treapt, dar și pentru faptul că e în clasa a XII-a, urmează să susțină examenul maturității, Bacalaureatul și nu are nicio idee când se va putea întâmpla acest lucru. Marius Vlădoi trece cu mai multă ușurință peste greutăți. A prins și vremuri tulburi. E născut un pic mai devreme, prin `71 și știe ce înseamnă raționalizare, cum e să stai izolat. ”E o situație delicată și pentru copii. Ar fi cel mai urât scenariu să se decidă repetarea anului școlar. Sunt copii care se pregătesc de exemene. Este și cazul lui Denis. El e în clasa a XII-a sportivă, la «Mircea cel Bătrân». Are BAC-ul anul acesta. În această perioadă, se gândește și la studiu, dar pe primul loc sunt filmele, apoi sportul și cam pe 3 cartea. E greu pentru toată lumea. Sunt convins că lucrurile nu vor mai fi la fel după ce va trece această perioadă. Se vor schimba multe, mai ales în sport, în fotbal. Părerea mea este că vor dispărea multe echipe. Sper să nu am dreptate. Deocamdată, la noi, la Costești, nu sunt probleme. Conducerea clubului încearcă să asigure în continuare susținere financiară, dar e clar că este greu pentru toată lumea. Vedem ce va mai fi. Important e să fim cu toții sănătoși. Eu am prins vremuri tulburi. Suntem o generație greu încercată. Nu știu cum era pe vremea războaielor, dar am prins cutremurul din 1977, accidentul nuclear de la Cernobîl. Mi-au rămas în memorie. Știu că ni să dădeau la școală pastile cu iod, după explozia de la Cernobîl. Am prins Revoluția, comunismul, când totul era raționalizat. Aveam cartele pentru benzină și produsele de bază. Circulau alternativ, duminica, mașinile cu număr cu soț și cele fără soț. Suntem obișnuiți cu treburi din astea. Dacă se întâmpla nenorocirea asta acum 15 ani, singurul joc pentru acasă, de pe telefon, era cel cu șarpele. Acum copiii au internet, console, joacă fotbal pe calculator și tot felul de nebunii. Pentru mulți, nu cred că e o schimbare. Oricum stăteau toată ziua cu ochii în calculator. Eu am alte activități. Mai nou, de bricolaj. Mai stric, mai repar câte ceva. Nu e prima dată când stau atât de mult izolat. Pe vremuri, mergeam în cantonamente. Nu aveam telefon, televizor și nimic altceva. Munceam și ne odihneam. Am prins vremuri frumoase, altele mai puțin bune, dar și fotbal adevărat. Normal, orice greutate te întărește. Doamne-ajută să trecem cu bine peste această încercare!”, a mai adăugat ”Țețe”, antrenorul-jucător al liderei din ”Elită”. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button