Acasă Ancheta Romsilva, în proces cu noii proprietari ai sondei F 1007 bis, de...

Romsilva, în proces cu noii proprietari ai sondei F 1007 bis, de la Olăneşti. Primăria încearcă să facă un proiect nou

69
0

Primarul social-democrat Sorin Vasilache a intervenit foarte prompt pentru stoparea unei alunecări de teren produsă pe Strada Epureşti, din staţiunea Băile Olăneşti. Edilul a solicitat şi obţinut în timp util o finanţare guvernamentală pentru situaţii de urgenţă şi a început lucrările de consolidare a terenului, înainte ca situaţia să scape de sub control.

„Costurile se ridică la aproximativ 500 de mii de lei. Este vorba despre ziduri de sprijin, rigole pentru preluarea apelor şi drenuri. Mă bucur că am putut lua măsuri înainte să se întâmple ceva grav – Doamne fereşte!”, a transmis primarul Sorin Vasilache.

Edilul PSD a făcut câteva referiri şi la un proiect mai vechi, prin care se urmăreau achiziţionarea şi valorificarea sondei F 1007 bis.

„Cei care o deţin nu o au intabulată. Terenul este al Ocolului Silvic, iar sonda a ajuns de la Foradex la o firmă de la Slatina. Cei de la ocol au dat în judecată firma din Olt şi pare un litigiu de durată. Până la urmă, noi am fi dat aproape 3 milioane de euro pe sondă, pentru că era mai ieftin decât să construim una de la zero. Costurile sunt la jumătate, dar problema este, cum spuneam, că nu mai pot vinde ei până nu se lămureşte situaţia. În plus, noi finanţarea o gândeam prin CNSP şi, cum ştiţi, acel program, FDI, s-a desfiinţat. În aceste condiţii, încercăm să facem ceva cu fonduri europene, prin POIM 2014-2020. Un proiect nou, care presupune o contribuţie de doar 2 la sută de la bugetul nostru local. Noua sondă va produce energie termică şi ne va ajuta să asigurăm apă caldă la Baza de vizavi de parcul central. Suntem deja în faza luării licenţei de la ANRM. Trebuie doar să mai achităm 3.000 de lei şi să ne-o trimită. Imediat după aceea, depunem cererea de finanţare pe POIM şi, credem noi, avem şanse mari să obţinem suma necesară”, a detaliat primarul staţiunii Băile Olăneşti.