Acasă Diverse România, învinsă şi în finala mică de Olanda. Duminică, Mădălina Zamfirescu a...

România, învinsă şi în finala mică de Olanda. Duminică, Mădălina Zamfirescu a fost singura dintre vâlcence care a înscris

52
0

Naţionala de handbal feminin a României a prins, din nou, o zi proastă şi în finala mică a Campionatului European din Franţa, care a avut loc în duminică, 16 decembrie, la Paris, în Sala AccorHotels Arena. Tricolorele au fost învinse de Olanda, cu scorul de 24-20 (după 15-8, la pauză). Reprezentativa Ţării Lalelor a intrat astfel în posesia medaliilor de bronz, în timp ce tricolorele se vor întoarce acasă „cu tolba goală”. A fost pentru cea de-a doua oară la turneul final din Hexagon când România a pierdut în faţa Olandei (formaţie pregătită de fosta antrenoare de la CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen). Aşa cum se cunoaşte, tricolorele au fost învinse de „portocala mecanică” şi în grupele principale, tot la fel de clar (cu 29-24).
În această partidă, cele mai multe goluri pentru naţionala antrenată de spaniolul Martin Ambrosio au fost înscrise de Valentina Ardean-Elisei (6). Altfel, pe lista marcatoarelor pentru România şi-au mai trecut numele Laura Chiper (3 goluri), Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi (2), Gabriela Perianu (2), Cristina Laslo (2), Mădălina Zamfirescu (2) şi Crina Pintea (1).

Tricolorele au început Euro 2018 cu trei victorii şi au încheiat cu trei înfrângeri

Niciuna dintre jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea nu a excelat în duelul de azi. Portăriţa Yuliya Dumanska a bifat 21,35 de minute şi a avut un procentaj al mingilor apărate de doar 21 la sută, extrema stângă Cristina Florică s-a aflat 4,14 minute pe teren, iar pivotul Raluca Băcăoanu a jucat la fel de puţin, doar 2,26 de minute. Niciuna dintre acestea nu a înscris vreun gol. Doar interul centru Mădălina Zamfirescu a apărut pe lista marcatoarelor dintre handbalistele care evoluează la SCM sau sunt originare din Vâlcea. Jucătoarea legitimată la Debrecen, în Ungaria, a punctat de două ori în cele 15,32 de minute în care a fost utilizată de selecţionerul Martin Ambrosio. Acestea au fost, de altfel, singurele goluri marcate în Hexagon de handbalista născută în Râmnic.
Deşi a avut un start foarte bun, cu trei victorii în grupele preliminare, naţionala României a încheiat turneul final al Campionatului European din Franţa cu evoluţii diametral opuse, cu trei înfrângeri. Asta dacă, pe lângă eşecurile din semifinale (22-28, cu Rusia) şi finala mică (20-24, cu Olanda), punem la socoteală şi ultimul meci din grupele principale (cedat cu scorul de 31-29 în faţa Ungariei). (N.C.)