Acasă Diverse România a făcut instrucţie cu Norvegia şi s-a calificat en-fanfare în grupele...

România a făcut instrucţie cu Norvegia şi s-a calificat en-fanfare în grupele principale la Euro 2018! În week-end, tricolorele înfruntă Olanda

126
0
Women's EHF EURO 2018, preliminary round game - Group D - Germany and Romania in Brest Arena, Brest, France, 03.12.2018. Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Naţionala de handbal feminin a României se află în formă maximă la Campionatul European din Franţa. În această seară, tricolorele au făcut o nouă victimă, Norvegia, în faţa căreia s-au impus categoric, cu scorul de 31-23 (după 18-12, la pauză). Deşi au avut în faţă o reprezentativă care şi-a adjudecat de trei ori titlul mondial şi de două ori pe cel olimpic, iar în plus a devenit şi de şapte ori „regina” Europei, Cristina Neagu & Co. au arătat că, la această oră, le sunt net superioare nordicelor.

Portăriţa Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), desemnată „cea mai bună jucătoare a meciului”

Elevele spaniolului Martin Ambrosio au controlat autoritar acest meci, din primul şi până în ultimul minut de joc, având-o între buturi pe Iuliya Dumanska. Portăriţa de la SCM Rm. Vâlcea a fost şi de această dată „îngerul păzitor” al reprezentativei noastre şi le-a exasperat pe norvegience prin intervenţiile sale de senzaţie. Aceasta a evoluat în total 56,21 de minute şi a fost desemnată la final „cea mai bună jucătoare a meciului”.

Confruntarea cu reprezentativa Ţării Lalelor va avea loc duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00

După această victorie istorică, naţionala României a terminat Grupa D cu maximum de puncte (6). Tricolorele s-au calificat în etapa următoare a Campionatului European cu două victorii (cele din partidele cu Germania şi Norvegia) şi împart cu Olanda primele două poziţii în clasamentul Grupei Principale II. Reprezentativa Ţării Lalelor a încheiat, de asemenea, cu punctaj maxim, prima fază a competiţiei şi va fi chiar următoarea adversară a româncelor la Euro 2018. Meciul România – Olanda va avea loc duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00. (N.C.)