Diverse

Propunere pentru un nou sistem competiţional: Liga a IV-a, cu 16 sau 18 echipe şi trei serii de Liga a V-a

Conducerea AJF a transmis reprezentanţilor echipelor că pot veni cu idei pentru îmbunătăţirea activităţii fotbalistice. Orice propunere trebuie făcută în scris şi înaintată către oficialii AJF, urmând a fi discutată şi analizată în Adunarea Generală, cu ceilalţi reprezentanţi ai echipelor de fotbal din judeţ. În această perioadă de pauză competiţională, preşedintele echipei Olteţul Zătreni, Nicolae Vîlcu, s-a gândit la o altă variantă de sistem competiţional.
”Am văzut mesajul transmis de Adrian Comănescu, referitor la redenumirea celor trei eşaloane. I-am şi trimis un mesaj pe whats app şi mi-a spus să fac o propunere scrisă. Eu aş vedea altfel structurate campionatele. Am propus să se revină la normal, adică Liga a IV-a să fie cum era înainte, cu 16-18 formaţii, iar restul echipelor care rămân din actualele Ligi a IV-a şi Liga a V-a să se contopească şi să formeze un singur eşalon, al doilea şi ultimul judeţean, iar campionatul noii Ligi a V-a să fie structurat pe trei serii, împărţite pe criterii geografice, fiecare a câte 14 echipe. Cred că aşa ar fi cel mai bine. Aş mai propune şi ca echipele de Liga a IV-a să aibă obligatoriu şi echipe de juniori, care să joace în deschiderea meciurilor de seniori. Eu am jucat fotbal de mic. Eram la echipa de juniori din Laloşu. Era o plăcere să mergem împreună cu cei mari la meciuri. Ei ne vedeau pe noi cum jucăm, iar noi pe ei. Aşa, cei mici ar avea o altă motivaţie, li s-ar oferi şansa să joace, să capete experienţă, pentru că altfel nu au cum să crească, jucând 5-10 minute într-un meci de seniori. Antrenorii de la seniori ar avea posibilitatea să-i urmărească, să le cunoască mai bine posibilităţile. La Liga a IV-a se presupune că sunt echipe care-şi permit mai mult şi ar putea să susţină un astfel de proiect”, consideră Nicu Vîlcu.

”În ciuda crizei care va urma, eu cred că vom avea, în continuare, fotbal”

Cum va fi viaţa şi fotbalul după pandemia de Coronavirus şi după lunga perioadă de inactivitate? ”La noi, la nivel rural, nu ştiu dacă se va resimţi criza de după această pandemie atât de mult. Oamenii de la ţară au în gospodărie păsări, animale, au grădini unde îşi pot produce bunurile de bază. Pentru cei de la oraş va fi mai greu. Sunt sute de mii de oameni care stau acasă de câteva săptămâni, au intrat în şomaj tehnic. Au chirii, rate la bănci şi multe alte facturi de plătit. Pentru ei va fi cel mai greu. Va trece un timp până economia se va repune pe picioare. Totuşi, în ciuda crizei, eu cred că vom avea fotbal în continuare. Primăriile vor susţine echipele, mai ales acum, că e an electoral. Depinde şi cum şi-a gestionat fiecare situaţia. Noi, de exemplu, avem bugetul asigurat pentru baremuri şi taxe până la finalul sezonului şi poate chiar pentru încă un campionat. Am făcut nişte economii în perioada în care Consiliul Judeţean a sprijinit fotbalul vâlcean şi am rămas cu un surplus. Tot timpul am căutat să avem un fond de rezervă, să nu rămânem cu datorii. Cred că ar trebui să fie mai multe asociaţii sportive pe plus. Ar fi păcat să se diminueze numărul echipelor. Totul depinde de primari, de Primării, dar eu cred că nu va dispărea fenomenul fotbalistic la nivelul nostru, de amatori”, a mai declarat preşedintele şi antrenorul echipei din Zătreni, Nicolae Vîlcu. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button