Acasă Superliga Propunere inedită pentru viitorul preşedinte al AJF Vâlcea: competiţie stil cupă între...

Propunere inedită pentru viitorul preşedinte al AJF Vâlcea: competiţie stil cupă între echipele de juniori A1

308
0

După ce a propus înfiinţarea unor competiţii de seniori în sistem cupă, pentru Ligile a IV-a şi a V-a, Florin Dinucu vine cu o nouă propunere îndrăzneaţă pentru viitorul preşedinte al AJF Vâlcea. Astfel, jucătorul de la Viitorul Voiceşti crede că şi la nivel de juniori A1 ar trebui să fie organizată o întrecere, în sistem eliminatoriu, între echipele care activează în campionat. „Înfiinţarea unei cupe de juniori A1, la care să participe toate echipele care evoluează în competiţia organizată de AJF Vâlcea, ar fi de bun augur şi ar face sezonul mult mai interesant, de la un capăt la celălalt. Nu cred că poate spune vreun delegat de la acel nivel că programul e foarte încărcat şi nu se poate disputa o asemenea întrecere! De exemplu, sezonul acesta, la juniori A1, au activat doar 14 echipe, aşa că era nevoie doar de un tur preliminar, după care urmau sferturile, semifinalele şi finala. Se poate opta chiar ca din sferturi să se joace tur-retur, ca să aibă fiecare echipă şanse mai mari de calificare. Chiar şi finala s-ar putea desfăşura tot în două manşe, deşi poate că aici, pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a fi alături de fotbaliştii importanţi ai judeţului, ultimul act ar putea avea loc în deschiderea finalei fazei judeţene a Cupei României la seniori. Se pot purta discuţii cu oficialii echipelor de juniori A1, pentru a se stabili cea mai bună formulă de organizare. În plus, ar mai fi interesantă şi organizarea Supercupei de juniori A1, între câştigătoarele campionatului şi cupei, care să aibă loc imediat după încheierea sezonului, înainte ca reprezentanta judeţului nostru să joace în fazele superioare ale Campionatului Naţional de juniori A1”, a dezvăluit Dinucu.


Florin Dinucu: „Şi AJF Vâlcea ar trebui să aibă un microbuz propriu! Conducătorii se pot adresa autorităţilor judeţului sau Federaţiei”

De-a lungul timpului, fostul fondator, preşedinte şi jucător al echipei AS Rm. Vâlcea (cu care a promovat consecutiv, din Liga a V-a, în Liga a IV-a, iar apoi în Superligă), a avut mai multe propuneri interesante, care ar putea fi preluate, de asemenea, de viitorul şef al fotbalului judeţean. Câteva dintre acestea, pe care le amintim în continuare, au fost deja apreciate de candidaţii la alegerile din 24 mai.
• „Înfiinţarea selecţionatelor judeţene Under 18, Under 16, Under 14. Acestea vor avea reprezentativitate în tot judeţul, deoarece vor fi convocaţi jucători tineri şi de la Bălceşti, Horezu, Drăgăşani etc, nu numai din Râmnic! Astfel, vor putea fi remarcaţi mai uşor tinerii talentaţi din judeţ, deoarece, în Ligile a IV-a şi Liga a V-a, nu-i vede nimeni! La timona acestor selecţionate, vor fi antrenori profesionişti, care vor merge la meciurile din judeţ şi vor organiza selecţii, pentru a completa mereu lotul. Mai mult decât atât, vor face antrenamente cu jucătorii selecţionaţi, pentru a vedea şi aceştia cum decurge o şedinţă de pregătire, pentru că, probabil, la cluburile de care aparţin, nu au avut parte de aşa ceva! Fiecare echipă va disputa, periodic, amicale cu cele similare ale altor AJF-uri din ţară. Reprezentativele juvenile ale judeţului ar putea fi susţinute din anumite sponsorizări, care vor consta în mingi, echipamente de joc etc”, a spus Dinucu.
• „Ca şi alte instituţii, în speţă, primării, şcoli etc, şi AJF ar trebui să aibă un microbuz propriu, care să fie folosit pentru deplasarea selecţionatelor de juniori la amicale. Astfel, dacă echipa Under 14 a judeţului are meci la Piteşti, cu cea similară din Argeş, poate face drumul până în Trivale cu acesta. Tot aşa, şi celelalte selecţionate, pe rând, pentru că nu vor avea toate meci în aceeaşi zi. Dacă AJF va deţine un mijloc propriu de transport, mai e nevoie doar de acoperirea cheltuielilor cu combustibilul şi de angajarea unui şofer. Un microbuz nu se poate obţine imediat, dar conducătorii fotbalului vâlcean ar trebui să facă demersuri în acest sens pe lângă autorităţile judeţului sau la Federaţie”, a adăugat Florin Dinucu.
• „Organizarea unor competiţii amicale între echipele unor sate sau ale unor comune care nu sunt implicate în campionatele AJF, pentru a promova şi acolo fenomenul fotbalistic, în speranţa că pe viitor şi în acele zone ar putea fi înfiinţate asociaţii sportive. Tot astfel, ar fi interesantă şi o întrecere gen Cupa Satelor la nivel judeţean, separat de cea a FRF, în care să participe echipe săteşti angrenate sau nu în cele trei ligi judeţene. Aceasta va avea loc vara, în prima fază pe grupe geografice, ca să nu existe deplasări lungi. Vor fi turnee de câte patru echipe, în care meciurile se vor juca în două reprize de 30 de minute fiecare. Câştigătoarele turneelor ar urma să participe apoi la turneul final”, a afirmat Dinucu.
Toate propunerile pe care Florin Dinucu le-a făcut în ultima perioadă au reprezentat o bună carte de vizită pentru jucătorul de la Viitorul Voiceşti, în cazul în care acesta ar fi putut să candideze pentru funcţia de reprezentant al echipelor de Liga a V-a în viitorul Comitet Executiv al AJF, care va fi alcătuit după alegerile de vineri, 24 mai. (N.C.)