Acasă Politica Primarul Râmnicului ameninţă Ministerul Educaţiei că triplează impozitul pentru fosta unitate militară...

Primarul Râmnicului ameninţă Ministerul Educaţiei că triplează impozitul pentru fosta unitate militară de la Vlădeşti

575
0

În opinia lui Mircia Gutău, liberalii nu trebuie să exagereze cu schimbările în instituţiile publice, deoarece activitatea acestora este oricum lentă. Din punctul său de vedere, premierul a gafat în momentul în care „a spus că obiectivul lui este să-i amorţească mâna semnând demisii” şi „priorităţile trebuie să fie altele”.

„Sper să treacă iufa asta în câteva săptămâni, pentru că sunt multe lucruri de rezolvat în ţară, în judeţe, în localităţi. Se vor sătura şi ei de fomiştii lor care nu au serviciu şi acum vor să fie directori. Apoi, trebuie date hotărârile pe care le tot aşteptăm. Mă refer la schimbul Chimic – unitatea militară de la Vlădeşti, dar şi la transferul celor peste 450 de mii de metri pătraţi de pe Dealul Capela, unde vrem să facem ceva foarte frumos. Cu schimbările de miniştri, cu instalarea şi acomodarea celor noi, n-are cine să semneze hârtiile. (…) Altfel, ce se întâmplă? Nimeni nu poate să mă oblige să mai redeschid Liceul de Chimie. În schimb, eu pot să-i oblig să-şi facă curat pe proprietăţi, care acum sunt sub orice critică. Îi premiez de nu se văd! Le pun impozit de 3 ori mai mare… E o chestie care a dat roade. Vă dau şi un exemplu: pe Strada Carol I, la clădirea în care funcţionează Sanepidul, când am dat sancţiunea cu impozitarea de 3 ori, imediat s-a grăbit proprietarul să o vândă. A vândut-o şi s-a făcut o grădiniţă superbă. Nu am recurs încă la măsuri similare cu fosta unitate militară dinspre Vlădeşti, având în vedere că am început o discuţie, am ajuns la un acord cu ministerul, cu Universitatea din Piteşti. Nu sunt d-ăla cu două feţe, dar acum, dacă lucrurile se stopează… eu văd ce destinaţie dau Liceului de Chimie, iar ei trebuie să-şi facă boboc zona respectivă”, a avertizat edilul de la Rm. Vâlcea.