Primăria Râmnicului, Boromir şi Fabrica de conserve „Râureni” au preluat HC Oltenia şi încearcă să relanseze handbalul vâlcean

matei ion psd• Ion Gigi Matei a anunţat că acest club va prelua de la CS Oltchim jucătoarele, locul în Liga Naţională şi palmaresul echipei

Marţi, consilierii locali au aprobat participarea municipiului Râmnicu Vâlcea, în calitate de membru-asociat, la Handbal Club Oltenia.

Conform hotărârii luată de aleşii locali, în această structură, municipalitatea va avea 98 %, iar companiile Boromir Ind şi Annabella (Fabrica de conserve „Râureni”) câte 1 %. Clubul preluat de la Toma Pleşa nu are datorii la stat sau furnizori şi va funcţiona într-un spaţiu oferit de primărie. Este vorba despre fosta grădiniţă de vizavi de instituţie.

Gigi Matei a trecut primul său mare examen

În şedinţa de marţi a Consiliului Local Rm. Vâlcea, primarul interimar Ion Matei a explicat că, cel târziu joi (n. red. – ieri), avea să înscrie echipa în Liga Naţională, iar în curând va schimba şi numele clubului. „După cum ştiţi, eram presaţi de timp. Echipa trebuia înscrisă până la 30 iunie. Domnul Gaţu ne-a transmis că putem să o înscriem şi cu câteva zile întârziere, dar n-am vrut să beneficiem de clemenţă”, a anunţat social-democratul. El a menţionat că asociaţia preluată de primărie este una nou înfiinţată. „HC Oltenia există de mai multă vreme, este cu totul în regulă şi nu are obligaţii, fiscale sau de altă natură, ceea ce este foarte important. Ştiu că este o problemă cu numele, care nu este reprezentativ pentru oraş, dar îl vom schimba pe parcurs, printr-o hotărâre de consiliu şi un act adiţional la judecătorie, aşa cum prevede statutul. Repet, însă, presant era să găsim şi să preluăm o asociaţie fără probleme, pentru a putea înscrie echipa. Celelalte probleme pot fi rezolvate în timp”, a completat Gigi Matei.

În noua echipă, vor intra şi jucătoare de la Energetic şi Centrul de Excelenţă în Handbal

Primarul interimar al Râmnicului a mai spus că, în continuare, problema numărul unu va fi bugetul, întrucât echipa va evolua în Liga Naţională, unde pretenţiile sunt mari. „Mai sunt câteva jucătoare disponibile. Acestea se află sub contract cu Oltchim şi le vom ţine. Sigur că vom apela şi la Centrul de Excelenţă în Handbal, precum şi la clubul de la Liceul Energetic. În zilele rămase, vom continua să căutăm şi alte jucătoare, dispuse să intre în proiectul nostru. Faptul că se implică Primăria Râmnicului va da siguranţa că este o formaţie nouă serioasă, cu un buget garantat. Fac această precizare pentru că toate jucătoarele fug de cluburi care nu-şi onorează obligaţiile financiare. Mai mult decât atât, faptul că au venit lângă noi doi agenţi economici reprezentativi pentru oraşul nostru dă greutate, dau forţă echipei. Bugetul nu va fi chiar 1 % Annabella şi 1 % Boromir Ind. Vor mai veni şi alţi finanţatori. Eu invit orice firmă interesată să ajute să vină lângă noi. Chiar şi dintre consilieri, sunt care au firme şi pot sprijini. Nu ar fi incompatibili, deci îi aşteptăm”, a mai precizat Ion Matei.

Cel mai probabil, noua echipă nu se va putea baza pe Mangarova şi Curea

Edilul PSD a enumerat şi câteva dintre jucătoarele care vor fi preluate de la CS Oltchim. „Am găsit înţelegere şi la conducerea Clubului Oltchim. Până joi (n. red. – ieri), echipa va fi înscrisă. Pot să vă spun şi jucătoarele care mai sunt sub contract la această dată. Este Managarova, care are un contract cu o valoare foarte mare. Până pe 30 iunie, contractul e valabil, însă sunt probleme financiare. Dacă nu sunt achitate la zi obligaţiile financiare faţă de ea, devine liberă. Mai sunt pivotul Nicoleta Safta, portarul Andreea Polocoşer, extrema stângă Iulia Curea, care probabil că n-o să poată juca o perioadă, fiind însărcinată. E vorba, de asemenea, de Eliza Buceschi, care este împrumutată la Baia Mare şi are contract cu Oltchim-ul până în 2014. Elena Daniela Băbeanu are contract până în 2015 şi e împrumutată la Craiova”, a făcut cunoscut Ion Matei. Primarul interimar a adăugat că disponibile mai sunt „Roxana Gheorghe Cherăscu şi portăriţa Scăncuţa Guiu”. „De la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea, sunt 4 jucătoare care pot face faţă nivelului, iar de la Centrul de Excelenţă în Handbal Rm. Vâlcea încă 3. Bineînţeles că noi continuăm să ne interesăm ce mai putem obţine, ce putem împrumuta de la alte cluburi, astfel încât să ne situăm în locurile 4, 5 sau 6 în acest campionat, să punem bazele unui club puternic, iar în următorii ani să emitem pretenţii pentru cupele europene”, a mai afirmat şeful Executivului local.

HC Oltenia va prelua de la CS Oltchim locul în Liga Naţională, palmaresul şi jucătoarele

Nu în ultimul rând, acesta a declarat că, atunci când s-a făcut actele pentru preluarea şi înscrierea HC Oltenia, s-a consultat cu Federaţia şi a luat ca modele documentaţiile unor cluburi cu tradiţie, precum Rulmentul Braşov – care a devenit Corona sau Danubius, de la Galaţi, care a luat locul altei echipe. „Am comunicat permanent cu domnul Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, cu secretarul acestei structuri, deci totul este avizat. (…) Datoriile CS Oltchim vor rămâne la CS Oltchim, nu le preluăm noi. Noi preluăm doar echipa Oltchim-ului, palmaresul şi locul, care sunt elemente nepatrimoniale”, a concluzionat Matei.

Primăria Râmnicului nu putea prelua CS Oltchim, din cauza datoriilor de 80 miliarde lei vechi

Propunerea USL privind preluarea HC Oltchim a fost votată cu unanimitate de voturi în Consiliul Local. Tot marţi, aleşii de la Rm. Vâlcea au aprobat şi transmiterea în folosinţă gratuită a unui spaţiu cu destinaţia de sediu al HC Oltenia (fosta grădiniţă de vizavi de Primăria Rm. Vâlcea).  Răspunzând unor întrebări pe această temă, Ion Matei a explicat că Primăria nu putea prelua cu totul CS Oltchim, unul dintre impedimente fiind datoriile de 80 miliarde lei vechi pentru impozitele pe salarii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button