Acasă Diverse Preşedintele AJF nu doreşte schimbarea sistemului competiţional, dar acceptă orice discuţie pe...

Preşedintele AJF nu doreşte schimbarea sistemului competiţional, dar acceptă orice discuţie pe acest subiect

199
0

În urmă cu puţin timp, Adrian Comănescu a anunţat că, urmare a prevederilor din Regulamentul Federaţiei, îşi vor shimba denumirile cele trei campionate de seniori de pe plan judeţean, în sensul în care va dispărea Superliga. Eşalonul de elită judeţean va deveni Liga a IV-a, actuala Ligă a IV-a devine Liga a V-a, iar Liga a V-a devine Liga a VI-a. Sistemul competiţional va rămâne acelaşi, asta dacă nu cumva reprezentanţii echipelor afiliate îşi doresc altceva. O primă propunere, pentru schimbarea sistemului competiţional, a venit din partea preşedintelui echipei Olteţul Zătreni, de la Liga a V-a, Nicolae Vîlcu. Acesta şi-ar dori doar două eşaloane judeţene, cu 16-18 echipe la Liga a IV-a şi trei serii la Liga a V-a. Preşedintele AJF Vâlcea consideră că o astfel de schimbare nu ar fi benefică şi nu ar aduce niciun progres.

”Susţin continuarea cu actualul sistem competiţional. După părerea mea, campionatele sunt structurate aşa cum trebuie. Liga a IV-a actuală reprezintă o anticameră pentru Superligă, unde sunt cele mai bune condiţii. Le-am pus în vedere celor care participă la acest nivel să-şi rezolve problemele. Le-am dat un termen, iar în sezonul viitor, fără nicio excepţie, cine nu va avea bază sportivă corespunzătoare, nu va putea participa în campionatul Ligii a IV-a actuale, care va deveni Liga a V-a. În ultimul eşalon, nu toată lumea are posibilitatea de a investi într-o bază sportivă apropiată celor de nivel superior. Indiferent ce s-ar spune există nişte diferenţe între Liga a IV-a şi Liga a V-a. Chiar şi de valoare între echipe. Apoi, deşi noi am încercat să luăm tot felul de măsuri pentru a exista cât mai multă seriozitate, tot apar neprezentări, retrageri ale unor echipe, care strică bunul mers al lucrurilor. Consider că nu e bine să amestecăm lucrurile. La Liga a IV-a, numărul echipelor va fi oricum redus. Din sezonul viitor vor fi 16, apoi, pentru 2021-2022, când s-ar putea face nişte schimbări, vor rămâne 14, conform hotărârii Adunării Generale. Dar, deşi susţin actualul sistem competiţional, accept orice discuţie sau propunere pe acest subiect. Dacă membrii afiliaţi vor considera că este necesară o schimbare, vom face cum decide majoritatea”, a declarat Comănescu.

”Nu cred că vor dispărea echipe de fotbal. Acum toată lumea conştientizează cât de important este sportul pentru sănătate”

Deşi toată această perioadă de inactivitate şi-a pus deja amprenta pe multe sectoare, Adi Comănescu este de părere că sportul nu va muri, ci, din contră, va avea o şi mai mare însemnătate în societate.

”Eu nu cred că vor dispărea echipe de fotbal. Sunt probleme peste tot, dar lucrurile nu vor fi lăsate la voia întâmplării. Am convingerea că autorităţile locale, aşa cum au făcut eforturi până acum, vor face şi în continuare, astfel încât să avem şi de acum înainte foarte multe echipe. Chiar vreau să felicit public primarii din majoritatea localităţilor din judeţul nostru pentru că au «microbul» fotbal în sânge şi fac eforturi deosebite pentru a avea echipe în comunităţile pe care le păstoresc. Totodată, vreau să subliniez că apreciez enorm sprijinul financiar substanţial de care a beneficiat fotbalul judeţean din partea Consiliului Judeţean, graţie preşedintelui Costi Rădulescu şi al consilierilor judeţeni. De asemenea, am avut ajutor permanent din partea primarului Râmnicului, Mircia Gutău, dar şi al partenerilor noştri, Nurvil, Boromir, Elmar Goup, Badcom şi alţii, care au contribuit la buna desfăşurare a activităţii AJF Vâlcea.
Tuturor ne-ar părea rău dacă sportul va avea de suferit după această criză, cu atât mai mult cu cât el are o însemnătate aparte pentru sănătate. S-a demonstrat că persoanele care practică sport trec mai uşor peste această perioadă grea, sunt mai optimiste, au psihicul bun, au organismul mai rezistent. Chiar cred că părinţii cu atât mai mult îşi vor îndruma copiii către sport după ce va trece această pandemie nenorocită. Acum toată lumea conştientizează cât de important este sportul pentru sănătate şi societate. De aceea sunt convins că fotbalul nu va muri. Ne vom întoarce mai puternici şi mai buni din toate punctele de vedere”, a mai spus preşedintele AJF Vâlcea. (S.S.)