Acasă Liga V Olteţul Zătreni a eliminat Viitorul Dăeşti (cu scorul de 4-3), după ce...

Olteţul Zătreni a eliminat Viitorul Dăeşti (cu scorul de 4-3), după ce a condus chiar cu 4-0 în minutul 60

553
0

Echipa Olteţul Zătreni a produs surpriza optimilor de finală din faza judeţeană a Cupei României. Duminică, 17 decembrie, elevii lui Nicolae Vâlcu s-au impus cu scorul de 4-3 (după 3-0 la pauză), în partida de pe teren propriu cu Viitorul Dăeşti, nimeni alta decât campioana en-titre a judeţului. Tânărul Gabriel Herăscu (care e născut pe 21 octombrie 1999) a realizat un hat-trick pentru învingători, cel de-al patrulea gol al Olteţului Zătreni fiind marcat de Laurenţiu Cobrescu (alias „Glonţ”).
„Victoria este cu atât mai preţioasă cu cât, până în minutul 60, scorul era chiar 4-0 pentru noi! La 4-0, am făcut însă două înlocuiri, introducând pe teren şi un junior de perspectivă (gândul meu fiind acela de a-l căli pe acesta pentru meciurile grele), care ne-au mai slăbit atacul. Ce-i drept, pe final şi-a spus cuvântul şi oboseala, pentru că am avut în faţă o trupă foarte puternică. Până la urmă, sunt mulţumit de felul cum au evoluat lucrurile, în special în apărare, unde am făcut faţă cu brio. Adversarii au înscris primul gol abia în minutul 65, după care au mai marcat de două ori. Scorul de 4-3 a fost stabilit prin minutul 88. În cele 3 minute de prelungiri, Viitorul Dăeşti a avut ocazia de a egala, dar din fericire pentru noi nu s-a întâmplat acest lucru. Adversarii ne-au dat emoţii serioase până la ultimul fluier al arbitrului, dar am rezistat cu brio şi am trecut în următoarea fază a competiţiei”, a afirmat Nicolae Vâlcu, antrenorul echipei din Zătreni.

Hat-trick-ul tânărului Gabriel Herăscu (18 ani) a făcut diferenţa

La final, antrenorul de la Olteţul Zătreni şi-a lăudat toţi jucătorii pentru prestaţia avută în partida contra campioanei en-titre a judeţului şi a remarcat din nou în special prestaţia lui Gabriel Herăscu (18 ani), care a marcat de trei ori. „Am câştigat nesperat, cum nici nu ne gândeam înaintea partidei, dar, dacă e să ţinem cont de cum au evoluat lucrurile pe teren, chiar am meritat din plin acest lucru. Practic, hat-trick-ul tânărului nostru jucător Gabriel Herăscu a făcut diferenţa, el fiind şi de această dată unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Una peste alta, e o victorie destul de frumoasă pentru noi, iar pentru aceasta ţin să mulţumesc tuturor jucătorilor pentru efortul pe care l-au depus. Toţi au evoluat foarte bine, începând de la portar şi până la ultimul jucător intrat pe teren”, a subliniat Nicolae Vâlcu.
„La finele meciului de duminica trecută, adversarii au căutat să caute unele scuze pentru înfrângere, motivând că n-ar fi venit la Zătreni cu toată echipa, dar, din câte am înţeles de la unii oficiali de la nivelul Superligii, nu le-au lipsit decât vreo 3-4 titulari. Până la urmă însă, fiind o echipă din elita fotbalului judeţean, iar noi doar de Liga a V-a, fără pretenţii, cred că nu era nevoie să se justifice pentru acest eşec. Până la urmă, şi noi am avut lipsă mulţi jucători de bază, dar cu toate acestea ne-am jucat şansa cu mare ardoare”, a conchis antrenorul de la Olteţul Zătreni. (N.C.)