Acasă Liga III Nu e… Vrăjeală! Bunescu, ”dublă” pentru Viitorul Dăești

Nu e… Vrăjeală! Bunescu, ”dublă” pentru Viitorul Dăești

1367
0

Fotbaliștii echipei Viitorul Dăești au scăpat de calvar. Au ieșit din cantonament. Finalul stagiului de pregătire a coincis cu un meci amical, disputat vineri, 14 februarie, la Călimănești. Elevii lui Gabi Mangalagiu au întâlnit vicecampioana de iarnă din Superligă, pe Cozia Călimănești. După eșecul drastic cu Afumați, echipă cu pretenții la promovarea în Liga a II-a, dăeștenii s-au revanșat și au obținut o victorie concludentă în fața Coziei. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 5-0 în favoarea trupei lui George Popolan și Ciprian Olaru. A fost 3-0 la pauză. Iordache a deschis scorul după doar 12 minute de joc. Și-a răscumpărat greșeala din meciul trecut, când a ratat un penalti. La Călimănești a marcat dintr-o lovitură liberă din partea stângă, de la peste 20 de metri. Portarul a fost spectator. La jumătatea reprizei, polițistul George Neacșu a dublat avantajul Viitorului, profitând și de o eroare a tânărului goal-keeper al Coziei, Bogdan Buzilă, care a ezitat să iasă mai devreme dintre buturi. Neacșu l-a ”executat” fără milă. În minutul 32, tot Neacșu a marcat pentru 3-0, cu un șut din afara careului. De această dată, la ”primire” a fost Alin Dina. Pe finalul primei reprize, Rădulescu a avut șansa de a reduce din handicap, însă mingea s-a oprit în transversală.

În minutul 55, tot Rădulescu a stat la baza celei mai mari ocazii a gazdelor, dar nici de această dată mingea nu a vrut să intre în plasă. Repriza secundă i-a aparținut lui Alin Bunescu. Lui ”Vrăjeală” i-a priit cantonamentul. Acesta a marcat de două ori pentru Viitorul Dăești, în minutele 65 și 89. Față de meciul cu Horezu, în lotul Coziei nu au fost multe schimbări. A lipsit Bogdan Lăzărescu, însă a venit Cosmin Marinaș, aflat la primul antrenament și joc din acest an. Vasile Ilinca nu s-a putut baza nici de această dată pe căpitanul Alexandru Ștefan, accidentat.

Florin Costea nu a jucat la Călimănești

Și trupa din Fedeleșoiu a avut câteva absențe importante. Nu au jucat la Călimănești nici golgheterul Florin Costea, nici Robert Pîrvu. De asemenea, din cauza unei probleme medicale, Leo Săraru a văzut meciul de pe margine. Nu a fost pe teren nici Vlad Mocioacă. Toți ceilalți nou-veniți au fost utilizați: Bărbuți, Pătulea, Matei și Mazilu, dar și Mihai Deaconescu. Bărbuți, Iordache și Vasile au fost singurii jucători păstrați de Gabi Mangalagiu și Lucian Giurcă pe tot parcursul partidei. Printre jucătorii la care staff-ul tehnic al Viitorului a apelat în acest meci s-au mai regăsit: portarii Panait și Marinoiu, Neașcu, Talpoș, Bucei, Dima, Rizea, Roșianu, Pașoi, Marian Ion, Proteasa, Bunescu. (S.S.)