Acasă Atletism Multiplul campion naţional Gabriel Voicu s-a apucat de atletism la 13 ani....

Multiplul campion naţional Gabriel Voicu s-a apucat de atletism la 13 ani. Ce a făcut până atunci?

177
0

La începutul lunii februarie, atletul vâlcean Gabriel Voicu, de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, sportiv legitimat la clubul CSM Bucureşti, a obţinut titlul de campion balcanic la juniori I, evidenţiindu-se la Istanbul în cursa de 800 metri. O lună mai târziu, a cucerit titlul naţional la tineret, iar la seniori s-a clasat pe locul secund. Elevul Marinelei Mirea aşteaptă acum Bacalaureatul, iar după examenul maturităţii se va putea concentra pe atletism şi pe pregătirea pentru calificarea la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, din 2024. Gabi a împlinit, recent, 19 ani. Pe atletism s-a axat relativ târziu, la vârsta de 13 ani. Până atunci i-a plăcut mingea, respectiv fotbalul. Sau poate mai mult tatălui, Cristi Voicu (46 de ani), fostul jucător de la Foresta Malaia, proaspăt transferat la clubul Chimia 1973 Rm. Vâlcea. Într-un material transmis de cei de la SportsNet Group, atletul vâlcean vorbeşte despre perioada de început a activităţii sportive, dar şi despre obiectivele pe care le are pentru perioada următoare.

E şef la 400 şi 800 de metri

Nu îi stă nimeni în cale la cursele de 400 şi 800 de metri! Medaliat cu aur de la Balcaniada de la Istanbul, de luna trecută, atletul de 19 ani se pregateşte să ajungă la Olimpiada din 2024.
La 5 ani a început să joace fotbal, iar de atletism s-a apucat la 13. Timp de un an, a practicat ambele sporturi. Ar fi putut să devină celebru la fotbal, dar a preferat să se axeze pe atletism, sportul la care ia medalie după medalie.

Fotbal şi atletism în acelaşi timp

”Înainte de atletism am practicat fotbalul de la vârsta de 5 ani până la 14, după care am decis că un sport individual m-ar ajuta mult mai mult. Era destul de solicitant antrenamente şi la fotbal şi la atletism. Am câştigat numeroase medalii la Campionatele Naţionale la 400 şi 800 metri, de cele mai multe ori campion naţional” – Cristian Gabriel Voicu, multiplu campion naţional la 400 şi 800 metri.

A pierdut şirul medaliilor de aur

Pentru Voicu, participarea la Balcaniadă, unde se clasează de fiecare dată, pe primul loc, a devenit ca o joacă. “La Campionatele Balcanice în fiecare an am luat medalia de aur” – Cristian Gabriel Voicu, multiplu campion naţional la 400 şi 800 metri.

2020, un an greu

Atletul recunoşte că anul acesta este unul dificil pentru el, atât pe plan sportiv cât şi şcolar. Voicu se pregăteşte pentru bacalaureat şi pentru concursurile interne şi internaţionale la care va participa. La şcoală este elev în clasa a douăsprezecea, iar peste 4 ani vrea să fie la Olimpiadă.
„ Este un program destul de încărcat cu şcoala, antrenamente, învăţat pentru bacalaureat, dar mă descurc destul de bine. În 2024 vreau să fiu la Olimpiadă” a mai spus Gabi Voicu.