Acasă Diverse ”Multe jucătoare îşi termină contractele la 1 iunie. Altele, vor veni din...

”Multe jucătoare îşi termină contractele la 1 iunie. Altele, vor veni din străinătate şi vor intra în autoizolare. E greu de spus dacă se vor mai putea relua campionatele”

999
0

Pentru că pauza provocată de teama răspândirii Coronavirusului se prelungeşte, o parte dintre conducătorii unor federaţii de handbal din Europa au decis îngheţarea competiţiilor, fără a oferi medaliile campioanelor, conform clasamentelor din acest moment. Antrenorul liderei Ligii Florilor, Florentin Pera, este de părere că nu putem vorbi încă, în amănunt, în România, despre un astfel de subiect, desi sunt şanse mari ca acest lucru să se întâmple şi la noi.

”E o perioadă complicată în primul rând pentru cei care se află în suferinţă. Nu pentru noi cei care stăm în casă. Sigur că trebuie să ne gândim la toată lumea, la familiile noastre. Să fim responsabili şi să-i protejăm şi pe cei din jurul nostru. Cum v-am mai spus, eu sunt la Timişoara, cu familia. Au fost mai multe cazuri de persoane infectate cu Coronavirus, dar şi oameni care s-au vindecat. Sunt medici buni şi semnalele venite ne transmit o oarecare linişte. Din fericire, aici am posibilitatea să mai ies în curte cu cei mici. În perioada aceasta am stat acasă şi alături de familie cât nu am făcut-o niciodată de când s-a născut băieţelul, David. Mă bucur că sunt lângă mine, dar viaţa trebuie să-şi reia cursul normal. Sper să treacă totul şi să revenim la viaţa de zi cu zi. În privinţa campionatului şi a celorlalte competiţii în care suntem angrenaţi, e prea devreme să dăm un verdict. Am auzit că sunt persoane care discută despre tot felul de variante şi scenarii, dar eu cred că în perioada asta nu trebuie să vorbim prea mult de o competiţie când mor oameni, iar numărul cazurilor de persoane infectate cu acest virus creşte. Cred că ar trebui să fim cu gândul la cei aflaţi în suferinţă, să respectăm regulile, să trecem cu bine peste această încercare. Când situaţia nu va mai fi aşa gravă, atunci putem să discutăm despre competiţie. Am văzut că sunt foarte multe campionate care s-au suspendat, s-au încheiat deja. În Norvegia, Suedia, Germania, cred că şi Danemarca, dacă nu greşesc. Şi la noi, la volei, s-a luat decizia de a fi îngheţată competiţia şi cred că urmează acelaşi lucru şi la baschet. Nu ştiu ce să zic. E foarte greu de zis dacă se mai poate juca. Sunt multe jucătoare care îşi termină contractele la 1 iunie, altele sunt plecate din ţară, iar când se vor întoarce, va trebui să intre obligatoriu în autoizolare sau carantină, pentru două săptămâni. E o situaţie destul de delicată, dar, repet, acum nu trebuie să vorbim despre asta când vedem ce se întâmplă în jurul nostru”, a declarat tehnicianul echipei de handbal de la poalele Capelei. (S.S.)