Acasă Superliga Minerul Costeşti se reuneşte pe 16 iulie. Pe 3 august, trupa lui...

Minerul Costeşti se reuneşte pe 16 iulie. Pe 3 august, trupa lui Marius Vlădoi joacă un amical cu Flacăra Horezu

242
0

Vicecampioana Superligii, Minerul Costeşti, îşi reia pregătirile săptămâna viitoare, pe 16 iulie. La finele acestei luni, formaţia pregătită de Marius Vlădoi va disputa primul meci oficial al sezonului, în Cupa României – faza naţională. Până atunci, „Ţeţe” îşi doreşte să-şi testeze jucătorii în două meciuri-şcoală, cu echipe de juniori. „Vom face pregătirea pe plan local. Avem aproximativ 6 săptămâni la dispoziţie să ne punem la punct până la începerea campionatului. Avem şi meciul de Cupă. Dacă trecem de primul tur, o să mai disputăm un alt meci oficial, cel mai probabil cu o echipă de Liga a III-a, poate chiar cu Flacăra Horezu. Ne prind bine aceste partide, cu adversari mai puternici. Vom trata Cupa României cu seriozitate. Nu vrem să facem un simplu act de prezenţă. În nici un caz nu vom desconsidera competiţia. Vom încerca să ajungem cât mai departe.

În noul sezon, nucleul lotului va fi format tot din vechii jucători. Nu şi-a exprimat nimeni, în afară de Dima, dorinţa de a pleca. Ne vom baza tot pe fotbaliştii din garda veche. Vrem să facem şi transferuri, dar nu mai mult de 4-5. Lotul va fi format, probabil, din 20 de jucători. Cei care vin trebuie să fie peste ce avem noi, să aducă un plus. Asta ne dorim. Nu vom face transferuri doar de dragul de a avea jucători în lot. Nu e bine nici când sunt mulţi, pentru că e clar că vor fi nemulţumiri, că stau pe margine, dar nici când sunt puţini, pentru că nu avem de unde alege. Trebuie să fim echilibraţi. Am făcut lista pentru transferuri, în principiu ne-am înţeles cu jucătorii, însă până când transferurile nu vor fi oficializate, nu putem să vorbim despre nişte certitudini. Startul la transferuri se dă pe 15 iulie. Mai pot apărea noutăţi chiar şi după începerea campionatului întrucât perioada de transferuri se va întinde până în septembrie”, a declarat antrenorul formaţiei Minerul Costeşti, Marius Vlădoi.

La începutul lunii august, „minerii” au banchet

Jucătorii vicecampioanei nu au avut timp după terminarea sezonului să sărbătorească pentru cele două titluri pe care le-au cucerit în 2019, cel al Cupei României (faza judeţeană) şi cel al Supercupei AJF. O vor face, însă, la începutul lunii august. Conducerea clubului din Costeşti va organiza un banchet pentru Larry Nicolaescu şi colegii săi pe 3 august. Acesta va avea loc la Costeşti, cel mai probabil. În aceeaşi zi, Minerul va disputa şi un meci amical. Pe terenul din Treapt, vicecampioana o va înfrunta pe Flacăra Horezu. Va fi şi o întâlnire specială, între Marius Vlădoi, care este şi portar la Minerul Costeşti şi fiul său, Denis, goal-keeper la gruparea de Liga a III-a. După acest joc şi după banchet, gruparea susţinută de Primăria Costeşti, Brother’s, Boromir şi alţi sponsori, va mai disputa şi alte partide de verificare.

„Am vorbit în mai multe părţi pentru disputarea unor meciuri amicale. Vrem să jucăm cu Unirea Alba Iulia, echipă de Liga a III-a, am vorbit la Budeasa, echipa de pe locul 2 din Liga a IV-a din Argeş, dar şi cu cei de la Turceni, vicecampioni ca şi noi, dar în Gorj. O să avem 6-7 meciuri amicale până la începerea campionatului. În privinţa noului sezon, primul obiectiv este câştigarea campionatului. Apoi, dacă se va întâmpla acest lucru, bineînţeles că ne dorim să mergem la barajul pentru Liga a III-a şi să-l câştigăm. Dar mai e mult până acolo. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Nu ne considerăm favoriţi la titlu. Nu-mi place să fim catalogaţi