Acasă Social Miercuri, Rădulescu şi Aleca au semnat Acordul pentru reînfiinţarea Spitalului Bălceşti

Miercuri, Rădulescu şi Aleca au semnat Acordul pentru reînfiinţarea Spitalului Bălceşti

33
0

Miercuri, s-a semnat Acordul de parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Bălceşti, în vederea reînfiinţării spitalului din zonă.

Cu această ocazie, preşedintele Costi Rădulescu a dat asigurări că, alături de primarul Constantin Aleca, va susţine total acest proiect.
În cadrul parteneriatului cu Bălceştiul, Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca pentru început 276.224 mii lei, sumă necesară realizării studiilor preliminare predării amplasamentului. „Astăzi, împreună cu primarul Constantin Aleca, facem o reparaţie istorică pentru vâlceni, o lovitură care s-a dat în 2011. După lungi căutări de soluţii pe care le-am putea aplica pentru redeschiderea spitalului din Bălceşti, am promis şi ne ţinem de cuvânt, pentru că noi facem politica oamenilor, a sudului judeţului Vâlcea şi, astăzi, semnăm Acordul prin care banii pentru redeschiderea spitalului au fost alocaţi de Consiliul Judeţean. Este vorba despre banii pentru tot ceea ce înseamnă paşii iniţiali ai investiţiei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – Constantin Rădulescu.

„Mă bucur enorm că a venit şi momentul ca primii paşi să fie făcuţi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, spre bucuria locuitorilor din Bălceşti. Vă reamintesc că fostul spital deservea o zonă cu peste 50.000 de oameni şi, de 8 ani, aceştia sunt privaţi de servicii medicale sau sunt nevoiţi să parcurgă distanţe foarte mari chiar şi pentru o perfuzie. Acum, însă, suntem pe cale să rezolvăm această mare problemă”, a completat, la fel de încrezător, primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca. Potrivit afirmaţiilor şefului CJV, proiectul privind reînfiinţarea spitalului din Bălceşti, estimat la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Realizarea acestei investiţii este vitală pentru vâlcenii din sudul judeţului, având în vedere că fostul spital din Bălceşti era singura unitate sanitară. Pe de altă parte, redeschiderea unităţii va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.