Acasă Politica Mesaj mobilizator transmis de senatorul Bulacu, unul dintre parlamentarii nevoiţi să se...

Mesaj mobilizator transmis de senatorul Bulacu, unul dintre parlamentarii nevoiţi să se auto-izoleze, după prezenţa lui Chiţac la şedinţele PNL

115
0

Senatorul Romulus Bulacu, unul dintre parlamentarii nevoiţi să intre în auto-izolare după ce au participat la şedinţe la care a venit şi Vergil Chiţac, le transmite vâlcenilor şi românilor în general să aibă încredere în preşedintele Iohannis şi în Guvernul Orban şi să respecte măsurile impuse.

„Traversăm o perioadă dificilă în viaţa noastră. România, alături de Europa şi de aproape întreaga lume, se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultima sută de ani. Este nevoie de responsabilitatea, disciplina şi solidaritatea tuturor. Respectarea regulilor de igienă personală, evitarea aglomeraţiei, amânarea drumurilor inutile sunt cerinţe minimale în această perioadă. Depăşirea acestei situaţii nu depinde doar de măsurile luate de autorităţi. Depinde în primul rând de eforturile individuale şi ale comunităţilor locale”, a spus parlamentarul vâlcean. Din punctul său de vedere, Guvernul PNL s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului şi va continua să o facă până la finalul crizei. “Nu avem de toate, nu este simplu, nu este uşor, dar facem tot posibilul ca România să traverseze cu bine această perioadă grea. Ministerele de resort au adoptat deja un set de măsuri sociale, economice şi acordă facilităţi fiscale pentru persoane fizice şi mediul de afaceri extrem de vulnerabil în acestă perioadă. În continuare, se au în vedere crearea unor strategii şi planuri care să sprijine toate categoriile afectate. Fac apel la dumneavoastră să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să fiţi solidari cu semenii voştri şi să evitaţi sursele de informare care induc panică şi promovează informaţii false. Este nevoie de ajutorul şi implicarea fiecăruia dintre noi. Este necesar să stăm în casă sau să plecăm doar la serviciu şi pentru aprovizionare, să îi protejăm pe cei în vârstă, minimizând expunerea acestora, să urmăm metodele de prevenţie indicate de autorităţile sanitare, dar mai ales să nu intrăm în panică. Răbdare, respect şi solidaritate! O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viaţa şi viitorul nostru. Cu eforturile tuturor, vom putea ieşi cu bine din această încercare nemaîntâlnită pe plan mondial de la gripa spaniolă din 1918-1919. În final, doresc să le mulţumesc cadrelor medicale, militarilor, celor din poliţie, jandarmerie, care stau în prima linie, la datorie, pentru toate eforturile pe care le fac pentru a ne proteja. Respectând toate solicitările autorităţilor, totul va fi bine!”, a adăugat senatorul Romulus Bulacu.