Acasă Diverse Melente va găzdui la Drăgoeşti o bază naţională de pregătire pentru loturile...

Melente va găzdui la Drăgoeşti o bază naţională de pregătire pentru loturile României de kaiac-canoe şi canotaj

577
0

Zilele trecute, primarul Gheorghe Melente, din Drăgoeşti, a fost contactat de conducerea Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, pentru organizarea pe Lacul Zăvideni a ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv. Competiţia ar urma să aibă loc în perioada 6-9 septembrie şi-i va aduna în comuna administrată de alesul PNL pe cei mai buni pescari din ţară, care se vor duela pentru desemnarea noilor campioni naţionali. Până aici, nimic senzaţional! Numai că organizatorii merg mai departe cu intenţiile lor şi spun că vor să facă la Drăgoeşti inclusiv o bază de pregătire pentru sportivii români din loturile naţionale de pescuit sportiv, kaiac-canoe şi canotaj. Practic, asta înseamnă că, în comuna condusă de Gheorghe Melente, ar urma să se antreneze în anii viitori urmaşii legendarului Ivan Patzaichin şi ai multiplei campioane Elisabeta Lipă!

Conducerea FRPS:
„Prin această investiţie, la Drăgoeşti ar urma să se creeze noi locuri de muncă”

„Intenţia noastră este aceea de a organiza această competiţie oficială de pescuit sportiv pe Lacul Zăvideni, închiriat de Primăria Drăgoeşti de la ANAR tocmai pentru activităţi de pescuit sportiv şi acvacultură. În cadrul acestei colaborări, Federaţia Române de Pescuit Sportiv se obligă să realizeze omologarea acestei locaţii ca unitate (bază) de practicare a pescuitului sportiv la nivel naţional şi internaţional. Mai mult decât atât, intenţia noastră este ca, în colaborare cu Primăria Drăgoeşti, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului să dezvoltăm pe Lacul Zăvideni o bază sportivă de pregătire şi cantonament pentru sportivii români din loturile naţionale de pescuit sportiv, kaiac-canoe şi canotaj. Această acţiune va contribui la dezvoltarea durabilă a localităţii, investiţiile presupunând crearea unor noi locuri de muncă, dar şi introducerea comunei Drăgoeşti în circuitul competiţional oficial naţional şi internaţional. Despre intenţiile noastre, am informat deja Ministerul Tineretului şi Sportului, DJTS Vâlcea, Sucursala Hidroelectrica Vâlcea, ABA Vâlcea şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură”, se spune în comunicatul care a fost trimis pe adresa primăriei Drăgoeşti de conducerea Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, reprezentată de preşedintele Ştefan Popescu.

Gheorghe Melente, primar Drăgoeşti:
„Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv va fi prima întrecere majoră pe care o vom organiza”

Chestionat în această privinţă, primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente, ne-a declarat că localitatea are nevoie să se dezvolte şi din altfel din punct de vedere sportiv, aşa că va răspunde pozitiv tuturor solicitărilor venite din partea Federaţiei Române de Pescuit Sportiv. „Competiţia de pescuit sportiv va fi prima întrecere sportivă majoră care va avea loc la Drăgoeşti. Altfel, ar fi un lucru senzaţional pentru noi ca pe Lacul Zăvideni să se facă o bază naţională de pregătire pentru loturile de kaiac-canoe şi canotaj. Ne vom da imediat acordul pentru ca persoanele interesate să investească într-o asemenea locaţie. Oficialii Federaţiei Române de Pescuit Sportiv şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului vor veni să vadă zona şi atunci ne vor informa dacă se poate face aici un proiect pentru a se construi o bază sportivă de o asemenea importanţă pentru ţara noastră. M-ar bucura enorm dacă vom introduce comuna în circuitul sportiv naţional al sporturilor de viteză pe apă”, a subliniat Melente. (N.C.)