Acasă Superliga Meci de cartea recordurilor în Superligă.Cozia Călimăneşti a condus cu 3-0 la...

Meci de cartea recordurilor în Superligă.Cozia Călimăneşti a condus cu 3-0 la Vlădeşti. A pierdut cu 4-3. Cele patru goluri ale „stejarilor” ar putea fi anulate

858
0

La finele lunii mai, la Vlădeşti, Stejarul, din localitate, a dat piept cu Cozia Călimăneşti, în etapa a VIII-a din play-off-ul Superligii. Meciul a fost unul de povestit nepoţilor. Gruparea din Călimăneşti a condus cu 3-0 la Vlădeşti, până în minutul 82. Nimeni nu mai credea că gazdele ar putea măcar să egaleze pe final. În ultimele minute, s-a produs minunea. „Stejarii” nu doar că au izbutit să restabilească echilibrul pe tabelă, ci chiar au câştigat meciul. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 4-3 pentru Vlădeşti.

Acum, campionatul s-a încheiat. Cozia Călimăneşti a terminat sezonul pe locul 3, iar Stejarul, pe 4. Configuraţia clasamentului ar putea suferi, însă, modificări. Apropiaţii Coziei au semnalat Comisiei de Competiţii din cadrul AJF că la acest meci de poveste gazdele ar fi folosit un junior, care, înainte, în aceeaşi zi, ar fi fost utilizat şi în campionatul de juniori A1.

Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice spune, la art. 78, că „jucătorii, indiferent de categoria de vârstă (seniori sau juniori), cu excepţia portarului, nu pot participa la două jocuri oficiale în aceeaşi zi”. În caz contrar, echipa în cauză pierde cel de-al doilea joc, din oficiu, cu scorul de 3-0. Al doilea joc a fost cel de Superligă. Aşadar, Cozia îşi poate adăuga alte trei puncte. Rămâne tot pe locul 3. Stejarul Vlădeşti, în schimb, dacă pierde trei puncte, cade în clasament, de pe locul 4, pe locul 5. Unirea Tomşani poate beneficia de o astfel de decizie, urmând a trece pe locul 4. (S.S.)