Acasă Superliga Marian Niţă s-a transferat de la Olteţul Bălceşti la Viitorul Valea Mare

Marian Niţă s-a transferat de la Olteţul Bălceşti la Viitorul Valea Mare

163
0

* la noua grupare, acesta se va ocupa şi de pregătirea echipei de juniori A1

Marian Niţă a anunţat că şi-a încheiat conturile cu Olteţul 2014 Bălceşti, echipă pe care a şi fondat-o, în urmă cu patru ani. Plecarea acestuia de la gruparea din sudul judeţului s-a produs în condiţii amiabile, deşi relaţiile cu ceilalţi membri ai echipei s-au cam răcit în ultima perioadă. De altfel, cu prilejul Memorialului „Sandi Cruceru”, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, Niţă nu a fost chemat decât la meciul fostelor glorii ale oraşului Bălceşti, deşi îşi exprimase disponibilitatea de a oferi o mână de ajutor şi la organizarea competiţiei. Explicaţia a fost aceea că cineva anume a uitat să-l sune!!!

„Am ales Valea Mare pentru atmosfera extraordnară de la echipă! Am fost cândva şi coleg de echipă cu primarul Constantin Briceag!”

Marian Niţă a precizat că viitoarea sa destinaţie va fi Viitorul Valea Mare, unde va putea să evolueze tot în Superligă. La noul său club, el se va ocupa însă şi de pregătirea echipei de juniori A1, un rol pe care l-a avut de altfel şi la Olteţul Bălceşti, în sezonul trecut. La finele săptămânii trecute, acesta a şi jucat primul meci amical pentru echipa primarului Constantin Briceag, cu Inter Lăpuşata. „Am venit la Valea Mare cu sufletul deschis, să ajut echipa. Înţelegerea e să fiu atât jucător la echipa de Superligă, cât şi antrenor al trupei de juniori A1 a Viitorului Valea Mare. Am ales să vin la Valea Mare pentru atmosfera extraordinară de la echipă! Primarului Constantin Briceag îi place enorm de mult fotbalul şi e mereu alături de echipă. Am fost şi coechipier cu acesta, acum 20 de ani, când eram doar junior. Am crescut alături de el, aşa că ne înţelegem foarte bine. Mă bucură nu doar atmosfera de aici, ci şi că la Valea Mare există un stadion foarte frumos, cum aş vrea să fie cât mai multe în Vâlcea!”, a subliniat Niţă, iar apoi a adăugat: „În afară de mine, nu va mai pleca nimeni de la Bălceşti la Valea Mare. Nu vreau să se creadă că vreau să distrug tot ceea ce s-a construit bun la Bălceşti, că vreau să fac rău. În ceea ce priveşte Viitorul Valea Mare, echipa e net superioară Olteţului Bălceşti din sezonul trecut, mai ales că aici există deja un grup bine structurat. La Valea Mare, evoluează şi cei mai buni doi jucători pe care i-a avut Bălceştiul: Marius Popescu şi Alin Vlăiculescu. Sper să am parte de noi satisfacţii la Valea Mare şi sunt convins că vor fi, pentru că toţi cei de aici iubesc foarte mult acest fenomen!”.

În această vară, Marian Niţă a evoluat într-un amical pentru Olteţul Alunu, de unde a şi avut o ofertă financiară concretă

Marian Niţă a mai afirmat că a ales să evolueze în continuare în Superligă deoarece a fost foarte solicitat în acest sens, el având o ofertă concretă şi de la Olteţul Alunu 2016, pentru care a şi evoluat într-un meci amical în urmă cu două săptămâni. „Am avut o ofertă foarte concretă, inclusiv din punct de vedere financiar, de la Olteţul Alunu 2016. Am şi evoluat într-un amical pentru această echipă, cu Ştiinţa Grădiştea, câştigat cu 4-1, unde am făcut pereche pe linia de fund cu Petre Buliman. Ne-am înţeles perfect, de parcă am fi jucat ani buni împreună, parcă de-o viaţă, cum se spune!”, a precizat Niţă. „Pentru mine, a juca la Superligă încă un an şi a participa la un nou proiect e un lucru fantastic. Aveam nevoie de o nouă provocare, iar Valea Mare e alegerea perfectă. În orice caz, mi-a plăcut că am fost luat în calcul ca jucător de unele echipe din Superligă, deşi am aproape 40 de ani. Asta în timp ce sunt jucători de 20 de ani pe care nu-i caută nimeni! Ceea ce spune multe despre calitatea mea. Pe mine, chestia asta mă face să fiu foarte mândru, mai ales că nu mai sunt la prima tinereţe”, a mai declarat Niţă.

„Sper ca fotbalul să nu moară la Bălceşti, ar fi păcat să dispară o echipă atât de frumoasă, care a avut priză în rândul locuitorilor”

După transferul la Viitorul Valea Mare, Marian Niţă are numai gânduri bune despre fosta sa echipă, Olteţul Bălceşti, despre care spune că speră să-şi continue activitatea măcar în Liga a IV-a. „Îmi pare nespus de rău că am plecat de la această echipă, pe care chiar eu am insistat s-o fondăm, în urmă cu cinci ani, când evoluam împreună cu Viorel Merişanu şi alţi şapte fotbalişti la Viitorul Valea Mare. Atunci, am făcut aproape un pariu imposibil de câştigat, nimeni n-a crezut în ideea mea, dar până la urmă am dus-o la bun sfârşit. Şi nu a fost doar atât, ci am reuşit şi unele performanţe, promovând din Liga a V-a până în Superligă. Iar asta în condiţiile în care ne-am bazat doar pe fotbalişti din zona noastră, nu pe mercenari, aşa cum se întâmplă prin alte părţi. Sunt foarte mândru de ce am făcut la Bălceşti, dacă nu eram eu probabil că nu ar fi existat nici până acum echipa de fotbal sau Memorialul «Sandi Cruceru», care a ajuns în 2018 la a treia ediţie. Am trăit o perioadă extraordinară la Bălceşti, nu am nimic de reproşat nimănui de acolo. Ţin să mulţumesc spectatorilor, colegilor de echipă, conducătorilor, primarului, viceprimarului şi tuturor celor din oraş care ne-au susţinut, pentru momentele extraordinare pe care le-am trăit în aceşti patru ani. Urez baftă echipei Olteţul Bălceşti, indiferent în ce ligă se va înscrie. Îmi doresc enorm de mult să continue activitatea fotbalistică la Bălceşti, pentru că ar fi păcat să moară o echipă atât de frumoasă, care a avut multă priză în rândul locuitorilor. Am încredere că Viorel Merişanu va duce lucrurile mai departe, chiar dacă nu neapărat la nivelul Superligii. Sper din tot sufletul ca Olteţul Bălceşti să existe şi să fie una dintre protagoniste, cum a fost până anul trecut. Din păcate, ghinionul nostru a fost acela că am promovat în Superligă într-un an în care elita a fost foarte puternică. Sunt sigur că în ediţia viitoare nu va mai fi la fel de tare, doar două-trei echipe se vor mai bate pentru supremaţiie. Flacăra Horezu a promovat în Liga a III-a, Cozia Călimăneşti s-a destrămat, doar la Viitorul Dăeşti şi Minerul Costeşti se anunţă a mai fi ceva serios”, a spus Niţă.

„La Olteţul Bălceşti, în patru ani, dacă am absentat în patru meciuri în total, adică într-unul pe sezon, ceea ce e extraordinar!”

„Am făcut tot ce se putea pentru echipă, nu am dat niciodată bir cu fugiţii, dar acum era timpul să plec. În patru ani, dacă am absentat în patru meciuri în total, adică într-unul pe sezon, ceea ce e extraordinar! Nu mai calculez ce însemnau celelalte lucruri legate de organizare, cum ar fi tuşarea terenului, spălarea echipamentului de joc etc. Din păcate, în primăvară, am cam fost scos ţap ispăşitor când am vrut să retrag Olteţul din campionat, după ce am fost lăsat singur şi nimeni nu a mai vrut să ocupe de echipă. Dacă Merişanu nu ar fi plecat vara trecută la Damila Măciuca, probabil că Olteţul nu ar fi retrogradat din Superligă. Când am avut performanţe, am fost mereu împreună, toate rezultatele bune le-a obţinut grupul, nu eu! Am avut două serii de rezultate pozitive, în Ligile a V-a şi a IV-a, pe care nu le găseşti probabil decât la echipe de nivel înalt. Fotbal la Bălceşti şi spirit cum a fost până la începutul Superligii, nu va mai exista însă prea curând! Ironia sorţii, vara trecută, Viorel Merişanu s-a temut să joace în Superligă şi a preferat să plece la Damila Măciuca, în Liga a IV-a, iar în cazul meu e exact invers! El a plecat de la Bălceşti pentru că n-a vrut să joace în Superligă, în timp ce eu am părăsit Olteţul pentru că vreau să joc în Superligă!”, a încheiat Marian Niţă. (N.C.)