Baschet

Manuela Cornea, mândră de fostele eleve. Cristina Badi, Denisa şi Bianca Fota, Bianca Voica, joacă în Liga Naţională de baschet feminin

Baschetul vâlcean trăieşte la nivel înalt prin fostele jucătoare de la CSŞ şi CET Govora. O parte dintre acestea încă mai evoluează în Liga Naţională. Bianca Fota şi Denisa Fota joacă pentru Phoenix Ştiinţa Constanţa, echipa de pe locul 7. Denisa a fost accidentată în ultimul timp. Bianca a avut, însă, un sezon foarte bun. A jucat 31 de meciuri, în care a reuşit să aducă echipei sale 327 de puncte. Are o medie de 10,5 puncte pe partidă. Bianca şi-a stabilit şi un record personal în campionat, într-unul din meciurile pentru locul 7, cu CSM Oradea, încheiat la scorul de 60-50 pentru formaţia de la malul Mării Negre.

Fota a marcat atunci 33 de puncte, adică mai mult de jumătate din cele reuşite de echipa sa. A mai avut şase recuperări şi două pase decisive şi un indice al eficienţei de +34, se arată într-un material publicat pe site-ul totalbaschet.ro, care-i este dedicat. În prima grupă valorică, este jucătoarea cu cele mai multe puncte reuşite într-un meci. Recordul stagional îi aparţine Florinei Stănici, care a reuşit 42 de puncte, dar într-un joc din grupa a doua valorică. Alte două vâlcence, Cristina Badi şi Bianca Voica, au jucat pentru CSM Tg. Mureş, echipa de pe locul 9, iar Georgiana Plăviţu e legitimată la Agronomia Bucureşti (locul 11). Vâlcea va fi reprezentată, de asemenea, şi la Universiada de baschet, competiţie care va avea loc în Portugalia. „Sunt tare mândră de fetele mele, de fostele jucătoare. Mă bucur că încă mai joacă baschet la un nivel înalt, că le merge bine şi că nu au uitat de unde au plecat. De fiecare dată când au timp, când se întorc acasă, mă caută. În vacanţe vin şi se mai pregătesc cu mine. Mădălina Găitănaru chiar îmi calcă pe urme. A terminat masterul, iar acum este profesor şi antrenor în Bucureşti. Mă voi întâlni cu ea curând, la o competiţie de baby-baschet, la Costineşti. Nu aş fi zis niciodată că Mădălina va merge pe acest drum. (…). Sunt mâhnită, în schimb, că nu am reuşit să duc mai departe tradiţia. Noua generaţie este diferită. Am muncit mult, credeam că voi ajunge să mă mândresc şi cu aceste fete, dar nu voi mai avea această bucurie, de a le vedea evoluând la un nivel înalt. Deşi sunt talentate şi ar avea şanse să joace mai sus, au alte preocupări, iar baschetul trece, din păcate, în plan secund”, a precizat profesoara Manuela Cornea. (S.S.)


Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button