Acasă Diverse Mălăienii au petrecut ca-n poveşti, trei zile şi trei nopţi, la Hora...

Mălăienii au petrecut ca-n poveşti, trei zile şi trei nopţi, la Hora Satului

408
0

Evenimentul organizat în week-end-ul trecut de primarul Gabriel Ţolea s-a bucurat de succes. Mălăienii au avut parte de trei zile pline de distracţie şi voie bună. Hora Satului a început vineri, 30 august. De la ora 18.00, pe scenă a urcat formaţia Alpin Music, din Sibiu. Ziua de sâmbătă, 31 august, ultima de vară, a fost dedicată Taberei Naţionale de Folk şi Literatură, în cadrul căreia au putut fi urmărite reprezentaţiile a zeci de poeţi, scriitori şi folkişti. Duminică, pe 1 septembrie, programul a început cu o paradă a portului popular. Apoi, pe scenă au urcat numeroase ansambluri folclorice.

Spre seară, stadionul din Malaia a devenit neîncăpător. Sute de mălăieni au luat cu asalt baza sportivă pentru a se bucura de recitalul îndrăgitei cântăreţe de muzică populară Veta Biriş.

Printre cei care au mai putut fi urmăriţi în plin act artistic s-au mai regăsit Marius Ţugulescu, Alin Pavelescu, dar şi fiica primarului Gabriel Ţolea, Maria Patricia Ţolea, proaspăt câştigătoare a titlului de „Frumoasa Oltului”, distincţie primită la Călimăneşti, cu ocazia derulării unei noi ediţii a Cântecelor Oltului. Patricia Ţolea a fost şi prezentatoarea evenimentului Hora Satului, de la Malaia, care s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii. Primarul a precizat că, anul viitor, intenţionează să separe Hora Satului de Tabăra Naţională de Folk şi Literatură. Pentru iubitorii de folk, va organiza un festival. (S.S.)