Acasă Baschet Liceul Teoretic „Petre Cercel”, din Târgovişte, a câştigat finala ONSŞ de baschet...

Liceul Teoretic „Petre Cercel”, din Târgovişte, a câştigat finala ONSŞ de baschet feminin, de la Rm. Vâlcea

187
1

În perioada 17-20 mai, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a organizat etapa naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la Baschet Feminin. Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc vineri, 18 mai, la Filarmonica „Ion Dumitrescu”. Oaspeţii au avut parte de o primire călduroasă, bucurându-se, timp de o oră şi jumătate de un minirecital al corului Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, dar şi de câteva reprezentaţii de excepţie ale unor trupe de dansuri moderne şi populare, de la Lahovari, respectiv din Drăgăşani. Inspectorul general din cadrul IŞJ Vâlcea, Andra Bică, inspectorul de specialitate Coca Gavrişiu, senatorul Bogdan Matei, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, subprefectul Aurora Gherghina s-au regăsit printre cei care le-au urat „Bun venit!” celor opt echipe participante la turneul de la poalele Capelei. Apoi, sportivii s-au mutat în sălile de joc, la Capela şi Lahovari. Pentru marele trofeu s-au luptat formaţiile: LPS Alba Iulia, Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti (Bacău), CN „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Economic „A.D. Xenopol” Bucureşti, Colegiul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej (Cluj), Liceul Teoretic „Petru Cercel” Târgovişte, LPS Galaţi şi CN „A.I. Cuza” din Alexandria. Titlul naţional la ONSŞ le-a revenit elevelor de la Liceul Teoretic „Petre Cercel” din Târgovişte, care au câştigat finala cu CN „A. I. Cuza” din Alexandria. Medaliile de bronz au ajuns la liceenele de la LPS Alba Iulia. Pe 4 s-a situat CN „Mihai Eminescu” din Oradea, locul 5 a fost ocupat de LAPI Dej, pe 6 au terminat bucureştencele de la „A.D. Xenopol”, locul 7 le-a revenit elevelor din Moineşti, iar pe ultima poziţie s-a regăsit LPS Galaţi.

Carla Popescu, MVP-ul turneului

La finalul întrecerii, organizatorii au stabilit şi echipa ideală a turneului. Din „BEST FIVE” au făcut parte: Adina Ciciovan (Dej), Diana Ignat (Alba Iulia), Carla Popescu (Târgovişte), Teodora Manea (Alexandria) şi Nicoleta Ghiţă (Târgovişte). Coşghetera turneului a fost Raluca Chiorean, de la Oradea. Titlul de MVP al finalei ONSŞ la baschet feminin i-a revenit Carlei Popescu, jucătoarea campioanei, Liceul Teoretic „Petre Cercel” din Târgovişte.
„Mulţumim CN «Alexandru Lahovari», CSŞ Rm. Vâlcea, Clubul Copiilor Drăgăşani, Şcolii Sanitare Postliceale din cadrul Seminarului Teologic «Sf. Nicolae», cât şi Seminarului «Sf. Nicolae», tuturor profesorilor implicaţi, dar şi partenerilor noştri, Sano Vita, Boromir, EuroMarket, Valoris, AJSPT, Federaţia Română de Baschet, care au contribuit la organizarea ireproşabilă a acestei competiţii. Mulţumim, de asemenea, domnului Bogdan Matei, pentru premiile speciale «Best Five». Felicitări tuturor participantelor pentru spectacolul oferit!”, a transmis, la final, inspectorul IŞJ, Coca Gavrişiu. (S.S.)

1 COMENTARIU

  1. De ce s-a pretat la magarii d-na inspectoare, eliminand din brigada care a arbitrat finala pe Marius Epure, singurul arbitru divizionar din LNBM/LNBF de la acest eveniment, lasând ca brigada ce a condus jocul să fie formată dintr-un ins precum Aurel Oprea, pensionar ramolită, și o pupăză vopsită precum Lorena Găină, în vârstă de 18 ani-total lipsită de experientă, pe deasupra favorizând fățiș echipa din Tirgoviste? Pute rău!