Acasă Politica Liberalii din Rm. Vâlcea au început să strângă semnături pentru Iohannis şi...

Liberalii din Rm. Vâlcea au început să strângă semnături pentru Iohannis şi o Românie normală!

84
0

Comunicat de presă / PNL Rm. Vâlcea – La începutul acestei săptămâni, în zona centrală a Râmnicului, la Ceas, a avut loc deschiderea oficială a acţiunii de strângere de semnături în vederea susţinerii candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de Preşedinte al României. La eveniment, au participat peste 70 de liberali vâlceni.

După întâlnirea din Centrul Râmnicului, liberalii prezenţi s-au răsfirat în tot oraşul pentru a le explica locuitorilor faptul că „semnătura pentru un nou mandat al lui Klaus Iohannis în fruntea ţării reprezintă drumul către o Românie normală, reprezentată cu demnitate la nivel internaţional”. Liberalii râmniceni sunt convinşi că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale şi îndeamnă toţi românii care doresc normalitate – o ţară în educaţia, sănătatea, infrastructura să ocupe locul pe care-l merită, iar mediul economic să-şi recapete importanţa cuvenită – să îl voteze pe Klaus Iohannis la alegerile din această toamnă.

Organizaţia municipală a PNL îşi propune să strângă peste 13.000 de semnături în perioada imediat următoare în municipiul Râmnicu-Vâlcea şi precizează că membrii PNL vor fi prezenţi zilnic pe străzile din Râmnic. Din păcate, evenimentul organizat de liberalii vâlceni a fost umbrit de atitudinea reprobabilă a administraţiei publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Astfel, din pură coincidenţă şi fără nici un pic de jenă, cei ce vremelnic conduc primăria municipiului Râmnicu-Vâlcea au considerat, într-un total dispreţ faţă de regulile democratice, să saboteze campania de strângere de semnături a liberalilor din municipiu. Astfel, după ce PNL a depus încă din data de 8.08.2019 o solicitare pentru amplasarea a 9 corturi în Râmnic pentru strângerea de semnături, pe 19.08.2019, administraţia publică locală din Râmnic a aprobat doar una din cele 9 locaţii. Considerăm acest comportament ca fiind unul abuziv, un gest de sfidare la adresa râmnicenilor. Ne exprimăm pe această cale indignarea faţă de acest comportament discreţionar şi le reamintim actualilor conducători din Râmnic că salariile şi indemnizaţiile lor sunt plătite din banii contribuabililor şi sunt acolo pentru a fi în slujba cetăţenilor, nu pentru a se folosi de pârghiile puterii pentru a pune beţe în roate adversarilor politici.

„M-am bucurat, alături de peste 70 de colegi liberali, să văd că râmnicenii ne primesc cu căldură şi deschidere şi că îşi doresc o Românie în care să-şi poată creşte copiii. Însemnă că suntem pe drumul cel bun şi sunt convinsă că domnul Preşedinte Klaus Iohannis va câştiga aceste alegeri, deschizând astfel drumul spre o Românie normală. Nu pot să nu remarc atitudinea reprobabilă a administraţiei publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea cu privire la solicitarea PNL privind amplasarea unor corturi pentru acţiunea de strângere de semnături. Îmi exprim convingerea că astfel de comportamente nedemocratice şi abuzive vor fi sancţionate la vot de către râmniceni, iar cei care le practică vor fi trimişi la lada de gunoi a istoriei, acolo unde le este locul”, a declarat, referindu-se la acţiunea demarată luni, Claudia-Mihaela Banu, preşedintele interimar al PNL Râmnicu-Vâlcea.