Liga III

Leo Săraru şi-a descoperit un alt talent în izolare. Dacă mai durează mult pandemia devine… Master Chef

Perioada aceasta de pauză, provocată de pandemia de Coronavirus, în care autorităţile ne recomandă şi în anumite cazuri chiar ne impun să stăm în casă este văzută şi simţită diferit, de la persoană la persoană, în funcţie de caracterul şi trăirile fiecăruia. Unii intră în depresie, alţii, din contră, se bucură de linişte, de faptul că au ocazia să petreacă mai mult timp alături de cei dragi, să experimenteze lucruri noi. Optimist din fire, jucătorul echipei Viitorul Dăeşti, Leo Săraru, face parte din a doua categorie. Îi e dor de fotbal, dar nu s-a plictisit în izolare. Are un program ”încărcat”. Mai mult decât atât, şi-a descoperit noi talente. Dacă mai ţine mult pandemia, se va putea duce la Master Chef. ”Îmi făceam de mâncare şi înainte, însă de când stau aproape numai în casă, am început să gătesc mai mult. Nu sunt încă pregătit de Master Chef, dar nici nu cred că m-aş face de râs. Am trecut demult de stadiul în care ştiam să fac doar ouă în tigaie şi cartofi prăjiţi. Fac şi ciorbă. Un meniu care îmi place şi pe care ştiu să-l gătesc ar fi compus din: ciorbă de fasole cu afumătură, pulpe de pui cu legume la cuptor, iar la desert, cremşnit sau minieclere. La ciorbă am mai dat greş la început. Puneam mai multă fidea decât trebuia, dar gustul era bun”, a mărturisit Leo Săraru.

Bineînţeles, mai are şi alte activităţi în perioada asta. ”La câteva zile, ies să fac cumpărături. Mai merg, la două-trei zile, să alerg pe Capela. În rest, stau în casă. Aş vrea să ies din «carantină» cu aceeaşi greutate cu care am intrat. Până acum nu sunt probleme. Pentru menţinere, lucrez mult în casă. Am şi nişte materiale ajutătoare, pe care se cam pusese praful şi am zis să le scot la lumină, să le pun în valoare. Am benzi elastice, fac flotări, abdomene, am şi gantere. Fac forţă în fiecare zi, pentru grupe diferite de muşchi. Completez cu exerciţii şi programe de Cardio. În rest, nu am alte provocări. Am văzut că e la modă să te tunzi la chelie. Nu am exagerat. M-am tuns şi eu, dar puţin, pe părţi. Am avut şi ajutor, deci dezastrul nu a fost aşa mare”, a mai adăugat fotbalistul vâlcean.

Cum era normal, nici televizorul nu e pe post de mobilier. Îl deschide, dar nu neapărat pentru ştiri şi seriale, ci pentru a urmări generaţia de aur a fotbalului românesc: ”Am văzut episoade din emisiunea Replay, de pe TVR. Îmi place să descoper ce echipă naţională aveam într-o vreme. M-am uitat la preliminariile şi evoluţia «generaţiei de aur» la turneul final al Campionatului Mondial din 1994, din SUA şi de la Campionatul European din 2000, din Belgia şi Olanda. Mai am Campionatele Mondiale din 1990 şi 1998 şi Euro 1996. Când nu fac tot ce am spus, mă mai văd cu fratele meu. El are şi stepper şi îl mai folosesc şi eu. Jucăm cărţi în familie, Triviador. Noi nu avem de ce să ne plângem că stăm în casă. Mai greu este pentru cei din MAI care sunt pe străzi şi se expun, pentru medici şi întreg sistemul medical”.

”Chiar dacă fotbalul ne lipseşte tuturor, cea mai importantă e sănătatea”

Ca oricărui fotbalist, lui Leo Săraru îi lipsesc mingea, antrenamentele cu echipa, meciurile oficiale şi cele din Liga I, din campionatele puternice, însă nimic din toate acestea nu contează mai mult decât sănătatea. Tocmai de aceea, încearcă să respecte cât mai mult regulile. La fotbal, nu crede că va putea merge prea curând. ”E greu de spus dacă se va mai putea juca fotbal în acest sezon. Depinde totul de cât de mult se va prelungi această perioadă de izolare. Dacă stai două luni în casă, e clar că nu poţi intra direct în febra meciurilor oficiale şi ai nevoie de o perioadă de reacomodare la efort. Oricum, nu cred că se vor mai putea juca toate etapele, până la final, aşa cum ar fi trebuit. Nu mai e timp. S-ar întârzia prea mult. În funcţie de cât se va întinde de mult această pandemie, probabil că ori se vor juca mai puţine etape, ori va fi îngheţat campionatul. Cel puţin la nivelul nostru, al Ligii a III-a. Dar, să ajungem noi acolo. Cum am spus, chiar dacă fotbalul ne lipseşte tuturor, cea mai importantă e sănătatea oamenilor”, a concluzionat Leo Săraru. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button