Acasă Administratie La Creţeni, se finalizează 3 investiţii importante: 3 kilometri de drumuri, dispensarul...

La Creţeni, se finalizează 3 investiţii importante: 3 kilometri de drumuri, dispensarul şi grădiniţa. Urmează iluminatul public şi gazele

51
0

Consiliile locale şi primarii din comunele Creţeni, Pesceana, Glăvile, Amărăşti, Suteşti şi Mitrofani fac front comun şi speră să atragă bani europeni sau guvernamentali pentru introducerea gazelor în zona lor. Recent, s-au întâlnit şi cu o firmă de consultanţă din Argeş şi au aflat tot ceea ce au de făcut pentru a-şi realiza obiectivul.

„Nu este un proiect simplu, dar nici imposibil. Următorul pas este să aprobăm studiile de fezabilitate la nivelul fiecărei comune, iar apoi şi pe asociaţie. Dacă am reuşit noi, primarii, să trecem peste orgolii, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să vorbim aceeaşi limbă, eu cred că putem realiza şi acest proiect”, a anticipat Ion Spîrleanu, primarul comunei Creţeni. Social-democratul a adăugat că este foarte posibil ca, de acum înainte, multe alte proiecte să fie realizate în această formulă, deoarece populaţia de la sate este nu doar îmbătrânită, dar şi într-o abruptă scădere, iar condiţiile pentru finanţări sunt tot mai greu de îndeplinit. „Vedem că, de la o zi la alta, scade şi numărul de copii. Vom ajunge să comasăm şcoli sau poate chiar şi comune cu totul. Discuţiile pe tema introducerii gazelor în zona noastră au început anul trecut şi, iniţial, 10 localităţi urma să facem front comun. În final, am rămas 6, dar chiar dacă suntem mai puţini suntem foarte determinaţi să realizăm această investiţie… şi sigur o vom face, pentru că oamenii au nevoie de condiţii de trai cât mai bune”, a mai spus Spîrleanu. Tot în ideea îmbunătăţirii condiţiilor de trai pe plan local, primarul din Creţeni a iniţiat de curând un nou proiect de modernizare a sistemului de iluminat public. Recent, l-a depus la Ministerul Mediului şi este destul de încrezător că va obţine fondurile solicitate. „Avem şi proiecte pe care le finalizăm în această vară. Mă refer la modernizarea drumurilor pe o distanţă de 3 kilometri şi la reabilitarea dispensarului. În cel mult o lună, terminăm şi grădiniţa cu program normal, o investiţie de aproximativ un milion de lei care sper că îi va convinge pe părinţi să-şi aducă copiii aici”, a completat Spîrleanu.