Acasă Liga IV La București, Liga a IV-a se va încheia pe teren. Steaua Armatei...

La București, Liga a IV-a se va încheia pe teren. Steaua Armatei se va lupta pentru titlul de campioană cu alte trei formații

279
0

Asociația Municipală de Fotbal București a luat, la începutul acestei săptămâni, niște hotărâri în privința actualului sezon competițional, întrerupt de pandemia de Coronavirus. Astfel, campioana județeană de la Liga a IV-a va fi decisă pe teren. ”Analizând ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Tineretului și Sportului, Comitetul de Urgență al AMFB consideră ca inoportună desfășurarea competițiilor în luna iunie a.c. Astfel, în urma centralizării opțiunilor exprimate de cluburile participante în competițiile de seniori, se hotărăște că:

– Liga a 4-a va continua, atunci când măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite, printr-un turneu Play-Off între primele patru echipe clasate, în formatul aprobat în august 2019, câștigătoarea acestui turneu urmând a reprezenta Municipiul București la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Având în vedere că ocupantele locurilor al patrulea și al cincilea se află la egalitate de puncte, acestea vor disputa un meci de baraj, într-o singură manșă, câștigătoarea acestuia urmând a ocupa locul al patrulea și a avea dreptul de a participa la turneul sus-mentionat. Restul jocurilor nedisputate, contând pentru ediția 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al șaselea în jos, urmând a fi cel din momentul opririi jocurilor. De asemenea, având în vedere că nicio echipa din Liga a 5-a nu va promova în editia 2020-2021 a Ligii a 4-a, niciuna dintre participantele în ediția 2019-2020 a Ligii a 4-a nu va retrograda;

– Liga a 5-a să nu mai continue ediția 2019-2020 a campionatului, nicio echipă să nu promoveze în Liga a 4-a și să nu se întocmească clasament pentru jocurile jucate.

În ceea ce privește competițiile de copii și juniori, Asociația dorește încheierea acestora pe teren, de îndată ce măsurile impuse de Guvern vor putea fi indeplinite. Preconizăm ca meciurile nedisputate să se joace în intervalul 1 iulie – 16 august a.c., urmând ca ediția 2020-2021 să debuteze, pentru toate categoriile, pe 12 septembrie a.c., dacă Federația Română de Fotbal nu va dispune măsuri contrare. În situația în care măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite, pentru seriile care mai au de disputat mai mult de 10 etape, există posibilitatea ca jocurile să înceapă chiar anterior datei de 1 iulie a.c.”, se arată în comunicatul AMFB.

În Liga a IV-a din Capitală, CSA Steaua se află în fruntea ierarhiei. Are 54 de puncte, cu șapte mai multe decât următoarea clasată, Rapid 2 București. Pe locul 3 se regăsește Bucharest United, cu 46 de puncte, iar pe locurile 4-5, la egalitate de puncte, se află Progresul București 2005 și AFC Asalt, care ar urma să dispute un baraj pentru al patrulea loc eligibil pentru play-off.

”Cluburile care, din motive obiective, nu vor putea continua competițiile, trebuie să trimită o cerere motivată, la adresa de e-mail [email protected], până pe 16 iunie a.c., înțelegând, totodată, că, prin solicitarea lor, nu vor putea participa la alte competiții/turnee, în țară sau în străinătate, sub sancțiunea prevederilor regulamentare, pe perioada disputării competițiilor municipale oficiale și că nu vor fi înscrise în seriile I sau care se dispută prin acumulare de puncte ale ediției 2020-2021.

Decizia finala în ceea ce privește datele de reîncepere ale competițiilor, programul acestora și alte precizări necesare bunei desfășurări ale acestora va fi luată printr-o hotărâre a Comitetului Executiv al Asociației care va avea loc după data de 16 iunie a.c. Toate echipele care vor termina ediția curență a campionatelor vor fi premiate la finalul acestora. Ținând cont de dificultățile generate de inactivitatea cluburilor din ultimile luni, Asociația are în vedere, pentru ediția 2020-2021, aplicarea unor reduceri de taxe care vizează cuantumul acestora pentru jucătorii nou legitimați, de înscriere în competiții, baremurile de arbitraj pentru jocurile de juniori 11 contra 11 și contribuțiile lunare ale arbitrilor”, a mai transmis Asociația Municipală de Fotbal București.

FOTO: Facebook CSA Steaua Bucuresti