Acasă Liga IV La Brezoi se vrea promovarea în Superligă!

La Brezoi se vrea promovarea în Superligă!

721
0

• Primăria şi Remus Burcuş au un proiect comun pentru revitalizarea fotbalului de la poalele Ţurţudanului

După câteva sezone mai puţin reuşite, în care rezultatele nu au fost tocmai cele mai bune, iar Lotru Brezoi s-a zbătut mai degrabă în anonimat, în această vară la poalele Ţurţudanului s-au pus bazele unui proiect serios pentru revitalizarea fotbalului din localitate. Primăria Brezoi, Remus Burcuş şi Dan Naum s-au angajat să asigure cele mai bune condiţii pentru ca în scurt timp Lotru Brezoi să revină în elita fotbalului vâlcean. Jucătorii beneficiază de indemnizaţii lunare, prime pentru rezultatele pozitive, masă după fiecare meci. Autorităţile locale asigură plata baremurilor de arbitraj şi a indemnizaţiilor jucătorilor, iar Remus Burcuş, cu sprijinul lui Naum, care sunt şi jucători la Lotru Brezoi, se ocupă de celelalte aspecte, de bonificaţii, de protocolul după meciuri, de organizare.
Pe lista de achiziţii s-au aflat jucători importanţi de pe plan judeţean: portarul Buzilă, de la Cozia Călimăneşti, Alex Lala, Mădălin Chiripuş (care a ajuns, până la urmă, la Minerul Costeşti), Alex Uţă (de la DCM). Însă, până când implicarea Primăriei şi a lui Burcuş a devenit certitudine, fotbaliştii pe care oficialii echipei brezoiene şi i-ar fi dorit au semnat cu alte echipe. Totuşi, lotul a fost consolidat. Au venit şi patru jucători de la Curtea de Argeş. În primele trei etape din Liga a IV-a, formaţia coordonată de Dan Naum şi Remus Burcuş a lăsat o impresie bună, însă rezultatele nu au fost tocmai cele aşteptate.

Primă de 100 lei de jucător pentru victoria cu Minerul Berbeşti

”Am pierdut primele două meciuri, dar nemeritat, zicem noi. Am ratat foarte mult, din situaţii clare, rarisime, atât cu Athletico Băile Govora, cât şi cu CS Mădulari, în deplasare. Am trimis mingea de nenumărate ori în bară, am ratat din 11 metri, din situaţii de singur cu portarul. Pur şi simplu am avut ghinion! Şi adversarii au recunoscut că victoriile pe care le-au obţinut nu au reflectat situaţia din teren. Apoi a venit meciul cu Minerul Berbeşti, în care am reuşit să ne impunem. Am deschis scorul aproape de jumătatea primei reprize. A marcat Tudor Glăvan. Mircea Diaconu, unul dintre jucătorii veniţi de la Curtea de Argeş, a majorat avantajul nostru la 2-0, iar Glăvan, cu un şut frumos, de pe 16 metri, a făcut 3-0. La pauză a fost 3-1. În urma unei faze fixe, oaspeţii au redus din diferenţă. În debutul părţii secunde, am avut 2-3 ocazii de singur cu portarul. Nu le-am valorificat, iar apoi am avut emoţii. Cei din Berbeşti au marcat din nou şi s-a făcut 3-2. Pe fondul schimbărilor făcute, al oboselii, am cedat iniţiativa. Au fost câteva minute în care oaspeţii ne-au dominat. Am mai avut şi noi şanse să închidem meciul, dar din nou am ratat. Din fericire, s-a terminat 3-2 şi astfel am obţinut primele puncte din acest sezon. Ne dorim să avem un parcurs cât mai bun de-acum înainte. Ţinând cont de faptul că nu am realizat toate transferurile pe care ni le-am dorit, nu ştiu dacă anul acesta vom reuşi să ne batem la primul loc, dar cu siguranţă în sezonul viitor vom face tot ce e posibil pentru a reveni în Elită”, a declarat Remus Burcuş. De menţionat ar mai fi că, după prima victorie din noul sezon, fiecare titular de la Lotru Brezoi s-a ales cu o primă de 100 lei. Rezervele au avut 70 de lei. (S.S.)