Acasă Diverse Kiki Liscevic s-a apucat de croşetat

Kiki Liscevic s-a apucat de croşetat

178
0

Mai multe jucătoare din lotul echipei de handbal vâlcene s-au alăturat campaniei Comitetului Olimpic Internaţional, prin care sportivi de mare valoare la nivel modial transmit mesaje sugestive şi mobilizatoare celor care-i urmăresc prin intermediul unui clip promovat pe reţelele de socializare. Sportivii îşi pasează mingea unul altuia şi îi îndeamnă pe cei care-i urmăresc să stea acasă. De la Vâlcea, au participat la această campanie. Mireya Gonzalez, Yuliya Dumanska şi Kristina Liscevic. Kiki chiar încheie clipul. Primeşte mingea, dar nu o dă mai departe. Renunţă la ea, în schimbul…andrelelor de croşetat. E o metodă inedită printre marii sportivi de a-şi ”omorî” timpul în izolare. Bineînţeles, artista din lotul SCM-ului cântă în timp ce croşetează. Doar cu vocea, fără instrumente. Despre ce este vorba mai exact în campania forurilor sportive internaţionale?

”Comitetul Olimpic Internaţional (COI) a lansat campania #StayStrong, menită să arate modul în care sportivii se conectează cu oamenii şi servesc ca surse de inspiraţie şi speranţă în perioada incertă în care lumea se află din cauza COVID-19. Campania se concentrează pe conectarea publicului larg şi a sportivilor prin trei piloni cheie: #StayStrong (Rămâi puternic), #StayActive (Rămâi Activ), #StayHealthy (Rămâi Sănătos). Fiecare dintre aceste mesaje se concentrează pe o anumită temă. Mesajul #StayStrong se concentrează pe solidaritate şi inspiraţie pentru a rămâne conectat cu ceilalţi în perioada de izolare. #StayActive se referă la antrenamentele de acasă în perioada de izolare şi la inspiraţia celorlalţi cu privire la modul de a rămâne în formă şi activ. În lumea handbalului, nenumăraţi jucători şi-au împărtăşit antrenamentele de acasă. În plus, conversaţia în jurul hashtag-ului #handballathome (handbal acasă) introdus de IHF la 18 martie şi EHF la 19 martie a crescut rapid. Participă echipele şi jucătorii de toate nivelurile din întreaga lume, împărtăşindu-şi antrenamentele sau alte modalităţi prin care menţin handbalul în viaţa lor. Pilonul #StayHealthy se concentrează pe măsurile introduse de guverne pentru a reduce răspândirea COVID-19 şi anume distanţarea socială, prevenirea, şederea cât mai mult posibil acasă şi spălarea mâinilor, printre altele. Pe canalele IOC, campania prezintă conţinut generat de sportivi din întreaga lume, cu scopul principal de a creşte spiritul iubitorilor sportului. Pentru a sprijini iniţiativa, la Ziua Mondială a Sănătăţii din 7 aprilie, IHF a împărtăşit un mesaj de solidaritate cu jucători de handbal din mai multe ţări diferite. Mesajul video arată cum, indiferent unde ne aflăm, suntem cu toţii împreună în lupta împotriva răspândirii COVID-19 şi trebuie să ne jucăm rolul în menţinerea măsurilor de prevenire.

CIO este, de asemenea, în conversaţie cu Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) pentru alinierea campaniei #BeActive a ONU, care se concentrează pe beneficiile activităţii fizice pentru menţinerea sănătăţii fizice şi mentale, precum şi promovarea solidarităţii prin menţinerea legăturilor sociale în cadrul comunităţilor sportive. De Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, IHF a participat la campanie cu postări de socializare care sărbătoresc modul în care handbalul aduce oamenii împreună şi poate continua să promoveze solidaritatea în acest timp. IHF încurajează federaţiile de handbal, echipele, jucătorii şi fanii să se alăture conversaţiei de social media din jurul acestor hashtag-uri, cu scopul de a menţine solidaritatea în rândul comunităţii de handbal şi în întreaga lume sportivă şi de a promova importanţa sănătăţii bune în această perioadă”, se arată în comunicatul promovat de Federaţia Internaţională de Handbal, alături de clipul cu mesajele sportivilor.