Acasă Liga III Jucătorii de la Flacăra Horezu, campioni în Anglia!

Jucătorii de la Flacăra Horezu, campioni în Anglia!

661
0

Din momentul declanşării stării de urgenţă în România, sportivii nu au mai putut merge la antrenamente, să se pregătească în mod organizat. Este şi cazul fotbaliştilor de la Flacăra Horezu, care au intrat în izolare din data de 16 martie. Deşi nu credea că va putea vreodată să stea în casă mai mult de trei-patru zile, portarul Flacărei Robert Popa, rezistă de trei săptămâni şi chiar face faţă cu brio acestei perioade. ”Poate pare ciudat, dar chiar am început să mă obişnuiesc în izolare. Am un program bine organizat, pe care-l urmez cu stricteţe zilnic. Şi chiar nu mă plictisesc. Mă trezesc până în ora 10.00, iaru micul dejun, apoi urmează o sesiune de abdomene şi flotări. Facă duş, iar apoi mă bag la fotbal pe calculator. Joc FIFA Counter. După două-trei ore, în jurul orei 14.00, iau masa de prânz, apoi continui cu jocurile sau la seriale. Cel mai recent serial pe care l-am urmărit a fost Casa del Papel. După filme, în jurul orei 19.00, timp de 40-45 de minute, urmez programul de pregătire pe care l-am primit. Apoi duş, iar filme şi somn de voie. Cam asta fac zilnic. Nu am posibilitatea să ies afară, la o alergare uşoară. Stau în centrul oraşului, pe lângă Sala Sporturilor Traian şi nu pot să ies. În toată această perioadă, am mai ieşit afară doar să iau pâine sau apă. A durat mai mult timp să mă echipez, să mă îmbrac, decât drumul până la pâine şi înapoi. Dar nu mă plâng. Important e să respectăm regulile, să fim sănătoşi, să trecem cu bine peste această perioadă”, a precizat goalkeeper-ul Flacărei.

Mansour e golgheter la Newcastle

La fotbal pe calculator, Robert Popa e chiar mai bun decât în viaţa reală. E manager şi jucător în Anglia, la Newcastle, formaţie alături de care a reuşit chiar să câştige Premier League, în dauna unor grupări de renume, precum Liverpool, Manchester United, Manchester City sau Arsenal Londra. Acum, şi-a propus să-şi adauge în palmares şi trofeul Champions League. La Newcastle, Robert i-a transferat pe aproape toţi titularii Flacărei Horezu din sezonul trecut. În primul 11 al formaţiei engleze se regăsesc: Popa (între buturi) – Samson, Cristi Munteanu, Ciprian Dinu şi Emilian Bîrziche, în faţa apărării sunt Gabi Precup şi Olteanu, apoi Adi Popa, Ionuţ Simeanu şi Radu Georgescu, iar în faţă – Mansour. Pe Cioablă nu l-a luat încă. Mai trebuie să demonstreze la antrenamente că merită să fie titular. () ”Am ales Newcastle pentru că am vrut să am o echipă de tradiţie, dar nu una pe care o preferă toţi, gen Manchester United, Liverpool sau City. Am adus la Newcastle toţi jucătorii de la Horezu. Le poţi schimba numele sau să le creezi caracter. Am ajuns la nivelul de a câştiga campionatul în Anglia cu jucătorii de la Flacăra. Mansour e golgheter la Newcastle. Personal, bineînţeles că mi-aş dori ca nu numai în mediul virtual să pot juca pentru Newcastle. Este visul oricărui fotbalist să ajungă într-un campionat precum cel englez”, a mărturisit Robert Popa.

Robert Popa ratează Campionatul European

În această perioadă de izolare, grea, totuşi, pentru orice sportiv, în ciuda noilor provocări pe care aceştia le-au descoperit, Robert Popa a primit o veste rea. Campionatul European Under 17, din Estonia, unde visa să ajungă cu echipa naţională a ţării noastre, a fost anulat. La fel şi Turul de Elită din Belgia, etapa premergătoare turneului final, unde România era calificată. ”Noi, componenţii echipei naţionale Under 17, am fost primii care am primit vestea anulării Turului de Elită şi a Campionatului European. Într-adevăr, îmi pusesem mari speranţe în aceste şanse de a ne face remarcaţi, de a juca împotriva unor echipe mari. E o dezamăgire, atât pentru mine şi colegii mei, cât şi pentru toţi cei din Federaţie, care se bazau pe noi. Era o şansă bună pentru fiecare, dar nu ultima. Cu siguranţă, vom mai avea oportunităţi să ne demonstrăm valoarea. Am înţeles că vor mai fi turnee oficiale la categoria 2003 din toamnă, ceva gen Liga Naţiunilor. Acum, tot ce contează este sănătatea noastră. Vom avea timp şi pentru fotbal. Să ne auzim cu bine”, a mai adăugat portarul Naţionalei Under 17 şi al echipei din Treapt. (S.S.)