Acasă Administratie Introducerea alimentării cu gaze, obiectiv prioritar al administraţiei din Dăeşti pentru perioada...

Introducerea alimentării cu gaze, obiectiv prioritar al administraţiei din Dăeşti pentru perioada 2019-2020

100
0

Realizarea reţelei de distribuţie a gazelor este unul dintre cele mai mari obiective de investiţii care ar urma să înceapă anul acesta, la Dăeşti. Reprezentanţii primăriei au estimat acest contract la 5,92 milioane de lei, fără TVA, iar pe lângă concesionarea serviciului de alimentare cu gaze, cuprinde realizarea Proiectului Tehnic, precum şi formalităţile privind obţinerea avizelor şi a acordurilor.
Conform documentaţiei, lansată deja în sistemul electronic de achiziţii publice, primele sate în care se va înfiinţa distribuţia de gaze naturale vor fi Dăeşti, Sâmbotin şi Fedeleşoiu. De acest serviciu, până la finele anului 2020, ar urma să beneficieze 1084 de gospodării din comună (2899 de persoane), 14 obiective culturale şi 10 agenţi economici. La ora actuală, localnicii îşi încălzesc casele şi apa cu combustibil solid, în sobe, ori cu ajutorul centralor proprii, ceea ce înseamnă poluare mai mare şi costuri ridicate. De asemenea, în unele gospodării, în lipsa altor soluţii, pentru prepararea hranei, se folosesc aparate care funcţionează cu energie electrică. Primarul interimar Ciprian Olaru şi George Popolan au depistat şi o variantă de a face această investiţie cu costuri reduse: „Deoarece există reţea de gaze naturale de medie presiune în Jiblea (Călimăneşti), care se învecinează cu localitatea Dăeşti, obiectivul propus poate fi realizat foarte uşor prin extinderea reţelei existente. Realizarea investiţiei va avea nenumărate avantaje: eliminarea factorilor de risc pentru sănătatea oamenilor, protejarea mediului, favorizarea atragerii investitorilor, dezvoltarea economică, prin reactivarea unor îndeletniciri mai vechi sau începerea unora noi şi, nu în ultimul rând, confort sporit”.