Acasă Social Închiderea trecerii de cale ferată izolează satul Colteşti (Alunu) şi două companii...

Închiderea trecerii de cale ferată izolează satul Colteşti (Alunu) şi două companii care asigură sute de locuri de muncă

287
0

Se pare că, în ultimii ani, reprezentanţii CFR nu au ajuns la un consens cu Primăria Comunei Alunu în ceea ce priveşte trecerea de cale ferată care asigură accesul către satul Colteşti. Asta din cauză că administraţia publică locală n-ar fi răspuns la niciuna dintre adresele primite, iar la mijloc ar fi vorba şi de un dosar penal.

În aceste condiţii, luni, pasajul a fost închis, iar cetăţenii şi cele două companii care îşi desfăşoară activitatea în zonă s-au trezit într-o situaţie extrem de dificilă, pentru că nu mai au pe unde să intre sau să iasă. O problemă au şi locuitorii din Ocracu, conştienţi că, în situaţia nefericită în care se vor mai fi calamităţi, ruta alternativă pe care o puteau folosi nu mai există. În ultimele decenii, trecerea de cale ferată dinspre Colteşti a fost deschisă şi închisă de mai multe ori, după cum spun oamenii. Ultima oară, a redeschis-o fostul primar Vasile Boeangiu, la cererea populaţiei, a fabricii de produse de patiserie şi a celor de la Cominco, care realizează construcţii metalice în satul Colteşti. Ambele companii asigură în jur de 200 de locuri de muncă, iar contribuţia lor la bugetul local este semnificativă. De aceea, se aşteptau şi din partea actualei administraţii la sprijin, nu la nepăsare. Luni, subiectul a ajuns şi în atenţia prefectului Tiberiu Costea, rugat de Vasile Boeangiu, dar şi de alţi locuitori de la Alunu, să se implice în rezolvarea situaţiei. Ce soluţie se va găsi vă vom spune probabil în zilele care urmează.