Acasă Politica Încă o dovadă că Dăncilă este „tufă de Veneţia”

Încă o dovadă că Dăncilă este „tufă de Veneţia”

104
0

• întrebată de deputatul Buican când apar normele pentru legea care ar permite localităţilor să înceapă licitaţiile pentru introducerea gazelor, premierul a adoptat poziţia „Nu ştiu d-astea!”

Comunicat de presă – Prin răspunsul dat la o interpelare formulată de deputatul Cristian Buican, premierul Viorica Dăncilă recunoaşte că habar n-are când se vor aproba normele metologice necesare aplicării legii care ar permite autorităţilor locale să introducă reţele cu gaze în zonele în care acestea nu există.
Buican i-a explicat premierului, aşa cum a comunicat şi presei, încă de anul trecut, că Guvernul avea obligaţia să vină cu aceste norme cel târziu în luna septembrie. „Din păcate, nici astăzi nu avem aprobată Hotărârea de Guvern de aprobare a normelor metodologice necesare Legii nr. 167/2018, prin care se acordă administraţiilor publice locale dreptul de atribuire a contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale”, a semnalat liderul PNL Vâlcea. În opinia sa, prin astfel de „scăpări”, care sunt tot mai dese şi mai grave, se dovedeşte încă o dată că „reprezentanţilor PSD de la nivel central şi local nu le pasă de problemele românilor”. Deputatul Cristian Buican crede că premierul de decor Viorica Dăncilă este atât de incompetentă, aeriană şi rău intenţionată încât, într-o altă situaţie sesizată de el, aceasta nici măcar nu s-a mai obosit să-i dea un răspuns. „În noiembrie, am depus o altă interpelare şi, conform Constituţiei, doamna Dăncilă avea obligaţia să-mi dea un răspuns. Au trecut însă 4 luni de la termenul limită şi… nimic. De-a lungul timpului, prin intervenţiile mele, am arătat cum actualii guvernanţi îşi bat joc de această ţară. Au promis autostrăzi, spitale, investiţii şi un trai mai bun pentru cetăţeni, dar în schimb doar au distrus. Guvernul Dăncilă este cel mai slab din istoria României. Nu este în stare nici măcar să răspundă la interpelările parlamentarilor, nu este în stare să adopte normele metodologice pentru legi care, iată, din această cauză, nu se pot aplica şi, neaplicându-se, România nu se poate dezvolta. Sunt analfabeţi funcţionali în materie de guvernare. Primăriile au nevoie de aceste norme metodologice pentru a lansa licitaţiile privind introducerea reţelelor de gaze în localităţi, iar cei de la PSD-ALDE se fac că plouă. Sper ca acest accident de Guvern să plece cât mai repede din fruntea României!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.