Acasă Administratie Guvernul PSD uită că Diculeşti este tot pământ românesc

Guvernul PSD uită că Diculeşti este tot pământ românesc

557
0

Anul acesta, mai rău ca niciodată, incapacitatea Guvernului PSD de a gestiona resursele ţării s-a răsfrânt în mod negativ asupra comunităţilor locale. În 2019, primăriile din România s-au confruntat cu o subfinanţare fără precedent, în condiţiile în care li s-au dat pus în braţe responsabilităţi suplimentare: plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi nu numai.
Apropiindu-se alegerile, sigur că PSD a început să le promită primarilor rezolvarea tuturor problemelor, numai că timpul a trecut şi puţini dintre ei au văzut fonduri pentru remedierea pagubelor produse de calamităţi ori pentru investiţii, prin PNDL, FDI sau alte programe de finanţare. Este şi cazul comunei Diculeşti, una dintre localităţile care, să nu uităm, acum câţiva ani, a mai scutit Guvernul de o cheltuială importantă, împovărându-se cu un credit bancar pentru a realiza proiectul privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare. Acesta trebuia susţinut prin AFM, dar în final a căzut tot pe umerii comunităţii locale.
În aceste condiţii şi ţinând cont că Armand Cupăreanu a fost unul dintre primii primari din ţară care au solicitat fonduri prin FDI, firesc ar fi fost ca, în lista dată publicităţii zilele acestea de către CNSP, să se afle şi comuna Diculeşti. Nu s-a regăsit însă nici pe lista cu bani pentru remedierea pagubelor produse de calamităţi. După cum spuneam anul trecut, drumurile din Bărăceşti şi Mâţoieşti s-au surpat pe o distanţă de câteva sute de metri, iar pentru stabilizarea acestora ar fi necesare inclusiv ziduri de sprijin. În ciuda insistenţelor primarului, a documentaţiilor fără greşeală transmise la Prefectură, ISU, CJV şi a promisiunilor venite din toate aceste direcţii, nu s-a aprobat nici măcar un leu pentru Diculeşti. (va urma)