Acasă Liga IV Gloria Corneşti a pierdut primul loc în Dâmboviţa

Gloria Corneşti a pierdut primul loc în Dâmboviţa

260
0

La finele săptămânii trecute s-ar fi putut decide viitoarea adversară a campioanei Superligii vâlcene de la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Returul Ligii a IV-a din Dâmboviţa s-a reluat pe 7 martie cu derby-ul dintre Gloria Corneşti şi Recolta Gura Şuţii. Corneşti se afla în fruntea ierarhiei înaintea rundei a 18-a, iar Gura Şuţii, pe locul 3. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Meciul a fost decis de două faze fixe. Oaspeţii au deschis scorul în urma unei greşeli a portarului liderei, Moise, iar gazdele au egalat tot dintr-o lovitură liberă, obţinută de Corneşti la peste 25 de metri de poarta adversă. De această remiză a profitat ocupanta locului secund, Roberto Ziduri, care s-a impus cu 4-0 la Progresul Mătăsaru. În acest moment, Roberto Ziduri e lideră, având cu un punct mai mult decât Corneşti.

În week-end-ul trecut ar fi trebuit să aibă loc derby-ul dintre prima şi cea de-a doua clasată din Liga a IV-a dâmboviţeană, al cărui rezultat se poate dovedi decisiv în privinţa viitoarei campioane. Meciul dintre Roberto Ziduri şi Gloria Corneşti urma să se joace pe terenul fruntaşei din acest moment. De menţionat ar fi că Gloria Corneşti nu a pierdut niciun meci în acest sezon, ca şi rezultate negative având două egaluri. După întreruperea competiţiilor, nu se ştie ce se va mai întâmpla, dacă aceste campionate vor mai putea fi duse la bun sfârşit, dacă va mai avea loc un baraj pentru promovarea în Liga a III-a.
Altfel spus, la Vâlcea lupta pentru supremaţie în Superligă ar fi trebuit să se reia la finele săptămânii trecute, dar Coronavirusul a împiedicat acest lucru. Mai sunt trei etape din sezonul regulat, apoi ar trebui să înceapă play-off-ul. Minerul Costeşti este mare favorită la câştigarea campionatului, având, în acest moment, 12 puncte în plus faţă de următoarea clasată, Cozia Călimăneşti, pe care o va mai întâlni de două ori în acest sezon, în Superligă. (S.S.)