Acasă Fotbal Gemenii din arbitrajul vâlcean, pentru prima dată în viață despărțiți la aniversare....

Gemenii din arbitrajul vâlcean, pentru prima dată în viață despărțiți la aniversare. Și fratele cel mare e departe de casă

1400
0

Timp de câțiva ani, o categorie aparte de frați a împărțit legea pe terenurile de fotbal din județ. Nu, nu este vorba de doi frați, cu vârste diferite, ci chiar despre trei. Doi dintre ei sunt gemeni, iar celălalt, mai mare cu patru ani. Este vorba despre Robert, Mihai și Gabriel Apostolescu. Robert are 25 de ani, iar Mihai și Gabi tocmai au împlinit (marți, 7 aprilie) 21 de ani. A fost prima aniversare a gemenilor pe care și-au petrecut-o departe unul de celălalt. Mihai a făcut Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani. A fost repartizat în județul Constanța. Gabi lucrează în oraș, în Rm. Vâlcea. Iar cel mai mare dintre frații Apostolescu, Robert, e de doi ani plecat în Germania. ”Am plecat pentru prima dată în Germania în primăvara anului 2018. Lucrez ca și curier, pentru o firmă românească. Am plecat împreună cu prietena mea, cu gândul de a pune niște bani deoparte, pentru o mașină și o casă în Rm. Vâlcea. Deocamdată, avem mașina. Mai trebuie să strângem și pentru apartament. Când ne vom putea realiza obiectivele, nu întoarcem acasă. Nu ne-am gândit niciun moment să ne stabilim aici definitiv. Îmi pare rău că nu am fost în țară de ziua de naștere a fraților mei. Este pentru a doua oară când se întâmplă asta. Nici anul trecut nu am fost, dar am venit de Paști. Acum nu voi fi acasă de sărbători. Nici ei nu au fost împreună. S-a întâmplat asta în premieră. Pentru mine, să plec departe de ei, a fost foarte greu, dar lor le-a fost și mai greu când au fost nevoiți să se despartă. Până la 19 ani au făcut totul împreună. Dacă i se întâmpla ceva lui Gabi, simțea și Mihai. De multe ori s-a întâmplat asta. Cei care nu-i cunosc îndeaproape, nu reușesc să-i deosebească. Seamănă foarte mult. În familie, nu am avut niciodată o astfel de problemă. Eu și noaptea dacă mă trezeam știam care-i unul și care-i celălalt. În școală, au mai făcut schimb unul cu celălalt. Chiar și la întâlniri. Dar nu a mers de multe ori ulciorul la apă”, a povestit Robert Apostolescu, cel mai mare dintre frați. În prezent, doar Gabi mai arbitrează, el fiind stabilit, pentru moment, în Rm. Vâlcea. Robert are de gând să continue cu arbitrajul când se va întoarce în țară. A făcut cursurile când avea doar 16 ani. A fost îndrumat de un apropiat al familiei, care-i este rudă, Vasile Smaranda, portarul echipei de la Budești. A făcut școala de arbitraj cu Gheorghe Mosor și Roxana Glăvan. Serios și extrem de devotat, Robert a reușit să câștige încrederea conducerii CJA care a mizat pe el în multe meciuri importante. A ajuns și pe lista programului de talente al CCA, fiind delegat la meciuri de juniori republicani. A mers și la examen pentru promovarea în Liga a III-a, însă în aceeași perioadă începuseră să apară și alte activități în viața sa. Mergea la serviciu, iar timpul pentru studiu și pregătirea fizică se redusese. Nu a reușit să promoveze în Liga a III-a. Speră să o poată face când se va întoarce acasă.

Și frații săi au început să practice arbitrajul pe la aceeași vârstă. Au fost, de asemenea, serioși și nu au creat niciodată probleme. Este oarecum o situație excepțională ținând cont de faptul că nu au avut supravegherea părinților în anii cei mai dificili pentru un adolescent. ”Părinții noștri s-au despărțit, iar când frații mei au venit la liceu, în clasa a IX-a, am rămas acasă singur cu ei. Mama a plecat în străinătate. Am avut o responsabilitate mare și am încercat să ne ținem departe de necazuri, de alte tentații, să mergem la școală. Am învățat să gătim, să ne descurcăm singuri. În week-end mergeam la bunica din partea mamei, la Stoenești, care ne ajuta pe partea aceasta, cu mâncarea. A trecut repede timpul, ne-am maturizat, atât eu, cât și gemenii și am ajuns să fim fiecare pe picioarele lui”, a mai spus cel mai mare din frații Apostolescu.

La ceas aniversar, deși nu a putut fi alături de gemeni, le-a transmis un mesaj emoționant: ”Tot ce vreau să știți este că eu cred în voi! Știu ce fel de oameni sunteți, știu ce gândire și ce suflet bun aveți. Știu că meritați înmiit mai mult decât primiți în prezent, dar vă promit că timpul le va așeza pe toate și viața o să vă dea în final tot ceea ce meritați, pentru că destinul nu se pune cu oamenii puternici. Indiferent de ce se va întâmpla să știți că aveți un frate care vă va iubi și sprijini necondiționat chiar dacă acum sunt departe de voi! La mulți ani!”.

În Germania, Robert Apostolescu nu resimte prea mult strictețile impus de Guvern. Lucrează, iar multe magazine sunt încă deschise. Pe 19 aprilie ar urma să se ridice aproape toate restricțiile. (S.S.)