Acasă Fotbal Fostul căpitan de la CS Hidro, Robert Lungu, convocat la Naţionala Under...

Fostul căpitan de la CS Hidro, Robert Lungu, convocat la Naţionala Under 16, pentru turneul de dezvoltare UEFA

317
0

Săptămâna viitoare România va găzdui unul dintre turneele de dezvoltare ale UEFA dedicate jucătorilor născuţi după 1 ianuarie 2003. La acesta, pe lângă reprezentativa ţării noastre vor mai participa Naţionalele Under 16 din Cipru şi Rusia, precum şi echipa Under 17 din Haiti. Meciurile vor avea loc pe 16, 18 şi 20 aprilie. FRF a transmis că scopul UEFA este de a dezvolta fotbalul de pe întregul continent şi de a oferi o oportunitate suplimentară tinerilor de a juca meciuri internaţionale competitive.

„Aceste turnee au fost dedicate categoriilor de vârstă U16 deoarece UEFA consideră că este o etapă importantă în calea dezvoltării jucătorului către nivelul de elită. Astfel de meciuri amicale, precum şi pregătirea pe care o implică, au un rol esenţial în facilitarea procesului de dezvoltare a jucătorilor. Turneele de dezvoltare U16 sunt, de asemenea, concepute pentru a pregăti jucătorii pentru startul competiţiilor europene, care încep o dată cu trecerea la grupa de vârstă U17. La această categorie de vârstă, un meci are o durată de 80 de minute”, se mai specifică în comunicatul Federaţiei Române de Fotbal.

Pentru acţiunea de săptămâna viitoare, selecţionerul Adrian Văsâi a convocat 21 de jucători. Printre ei se află şi doi vâlceni. Este vorba despre portarul Robert Popa, de la echipa de Liga a III-a Flacăra Horezu, dar şi despre Robert Lungu, fostul elev al lui Narcis Enăchescu, de la grupa de 2003 a clubului CS Hidro, căpitan, în trecut, al formaţiei din nordul Râmnicului. Lungu a jucat cinci ani pentru CS Hidro. În anul 2016, acesta s-a transferat în Spania, la FC Girona. Robert Lungu evoluează pe postul de fundaş. Dacă va confirma în tricoul „tricolor”, tânărul fotbalist vâlcean poate fi convocat la lot şi pentru meciurile de calificare la Campionatul European din 2020.

România face parte din grupa a X-a a calificărilor. Se va lupta cu Rusia, Elveţia şi San Marino. Confruntările vor avea loc în România, între 24 şi 30 octombrie. Primele două clasate din cele 13 grupe, plus alte patru echipe de pe locul 3 vor merge la Turul de Elită, programat să se desfăşoare în primăvara anului viitor. Apoi, câştigătoarele celor opt serii de la Turul de Elită, alături de alte şapte grupări de pe locul secund, se vor califica la turneul final european. Campionatul European Under 17 va avea loc în luna mai a anului viitor, în Estonia. (S.S.)