Acasă Diverse Forentin Pera: ”După victoriile cu CSM Bucureşti şi Bietigheim, SCM a crescut...

Forentin Pera: ”După victoriile cu CSM Bucureşti şi Bietigheim, SCM a crescut în plan moral”

190
0

Partida cu Bietigheim nu a reprezentat doar pentru SCM debutul în Liga Campionilor, ci şi pentru antrenorul Florentin Pera. La conferinţa de presă, acesta şi-a felicitat elevele pentru rezultat şi totodată a prezentat atuurile echipei sale, care au condus către un succes convingător:
”Cred că a fost un joc foarte disputat, foarte alert, care a plăcut suporterilor. Au fost foarte multe goluri. Din acest punct de vedere, nu sunt mulţumit. La meciul cu CSM Bucureşti am primit doar 19 goluri, iar acum 27. Dar pe faza de atac am jucat foarte bine. Cu toate că am avut anumite situaţii clare pe care le-am irosit, am marcat 34 de goluri împotriva unei echipe foarte solidă, omogenă, cu experienţă. Sunt jucătoare care joacă de foarte mult timp împreună. Noi avem o echipă nouă faţă de sezonul trecut, dar cred că am făcut un joc extrem de bun. Nu am cedat nicio secundă. Mă bucur şi îmi felicit jucătoarele, ele sunt cele care merită toate felicitările. S-au luptat până în ultima secundă. Am marcat nişte goluri rapide, care ne-au ajutat să obţinem un avantaj mai mare. În repriza a doua am jucat mult mai bine în defensivă. Vreau să cred că după victoriile cu CSM Bucureşti şi Bietigheim, SCM a crescut din punct de vedere al moralului şi sper să continuăm pe aceeaşi linie”.

”Toate meciurile vor fi extrem de tari şi deschise oricărui rezultat”

”Am făcut anumite modificări în faza defensivă, am jucat şi 5+1, şi 6-0. Le-am cerut fetelor la pauză să jucăm mai agresiv, mai ofensiv, cu sarcini individuale precise pentru fiecare jucătoare. Și-au respectat foarte bine sarcinile în faza de apărare. Cred că asta a fost cheia succesului. Le-am lăsat puţin mai mult să arunce din extreme. Am încercat să o oprim pe Van der Heijden cât mai mult, de asemenea să ne apărăm la pivot. Și la Kudlacz am închis bine. Adevărata faţă a echipei noastre din faza de apărare este cea din repriza a doua sau din cele două reprize cu CSM Bucureşti. (…) Am avut doar două zile să pregătim acest joc cu Bietigheim. Jucătoarele au fost plecate la loturile naţionale şi e greu să poţi în două zile să faci ca totul să funcţioneze perfect. Totuşi, până în final am arătat că SCM a meritat victoria. Chiar am avut situaţii când puteam să ne creăm mai repede un avantaj liniştitor, însă e bine când se termină cu bine. Sperăm să avem aceeaşi constanţă şi consistenţă în joc. Eu zic că sunt două puncte importante pe care le-am câştigat, iar faptul că ne-am impus la şapte goluri e un lucru foarte bun. Le-am spus şi fetelor că orice gol contează, că poate să fie decisiv, având în vedere că suntem poate în cea mai echilibrată grupă din Liga Campionilor. Toate meciurile vor fi extrem de tari, sunt deschise oricărui rezultat. Nu e totul jucat, mai avem multe meciuri, important e să avem fetele sănătoase, să luăm fiecare meci în parte şi să-l tratăm cu seriozitate. Eu zic că Bietigheim e o echipă care o să pună probleme şi la Buducnost şi la Brest. Sperăm să facem şi noi acelaşi lucru, să ne câştigăm meciurile de acasă şi Doamne-Ajută să obţinem o victorie şi în deplasare. Ar fi extraordinar!”, a mai declarat Pera. (S.S.)