Acasă Liga Nationala Florentin Pera vine la Vâlcea să facă senzaţie cu HCM în Europa

Florentin Pera vine la Vâlcea să facă senzaţie cu HCM în Europa

105
0

* tehnicianul în vârstă de doar 38 de ani va pregăti echipa „municipală” începând din această vară

Conducătorii de la HCM Rm. Vâlcea au anunţat, la începutul acestei săptămâni, numele noului antrenor principal al echipei pentru viitorul campionat. Aşa cum ziarul ARENA VÂLCEANĂ a dezvăluit chiar în ultima ediţie, de marţi, 22 mai, acesta este Florentin Pera (38 de ani), care a pregătit în sezonul trecut formaţia Dunărea Brăila.
În cariera sa de până acum, Florentin Pera a pregătit mai multe grupări feminine de Liga Naţională, prima fiind chiar cea din oraşul său natal: Universitatea Reşiţa (2004-2006). Ulterior, el a mai antrenat Mureşul Tg. Mureş (2006-2007), CSM Cetate Deva (2007-2008), din nou Universitatea Reşiţa (2008-2011), cu care a promovat în Liga Naţională feminină, Tomis Constanţa (2011-2013), HCM Roman (2013-2016), „U” Cluj-Napoca (2016-2017), din vara trecută fiind la Dunărea Brăila.
Altfel, viitorul tehnician al HCM-ului a fost antrenorul secund al naţionalei feminine de handbal, în perioada septembrie 2012 – ianuarie 2015. La vremea respectivă, principal era Gheorghe Tadici, iar Bogdan Burcea (antrenorul actual de la SCM Craiova) era cel de-al doilea secund.

Petre Berbecaru, preşedinte HCM Rm. Vâlcea:
„Pera e un antrenor tânăr şi foarte dornic de afirmare!”

Chestionat în privinţa numirii lui Pera ca tehnician, preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru, a spus că acesta reprezintă cea mai bună variantă, în acest moment, pentru a continua „proiectul HCM”, formaţia noastră urmând a evolua, în premieră, din sezonul viitor, în cupele europene. „Din moment ce am semnat cu el, înseamnă că a fost soluţia care ne-a convenit cel mai mult! Pera e un antrenor tânăr care vrea să se afirme! Până în prezent, el a obţinut rezultate bune pe oriunde a fost. La un moment dat, Pera a cochetat chiar şi cu lotul naţional, când a fost timp de peste doi ani secundul lui Gheorghe Tadici, la reprezentativa de senioare. Negocierile cu el au fost foarte grele, deoarece se afla încă sub contract cu Dunărea Brăila (n.r.: formaţie la care trebuia să mai stea încă un sezon, până ce a apărut varianta HCM)”, a dezvăluit Berbecaru.
Tânărul tehnician al HCM-ului va veni la Vâlcea la începutul săptămânii viitoare, după şedinţa Comisiei Tehnice a FR Handbal, care va avea loc luni, 28 mai. (N.C.)