Acasă Diverse Florentin Pera: ”În 2-3 săptămâni, nu poţi să formezi o echipă de...

Florentin Pera: ”În 2-3 săptămâni, nu poţi să formezi o echipă de Liga Campionilor, având absenţe şi 8 jucătoare noi în lot. Dar vom fi peste ce am arătat anul trecut”

451
0

La finele acestei săptămâni, campioana României la handbal feminin revine pe teren pentru primul meci oficial al sezonului. Duminică, 25 august, în Supercupa României, SCM va înfrunta CSM Bucureşti. Despre jocurile de pregătire, nivelul la care se află jucătoarele sale şi care sunt aşteaptările de la noul sezon, antrenorul grupării municipale, Florentin Pera, a vorbit pe larg, după unul dintre antrenamentele programate în această săptămână.

”A fost o perioadă destul de dificilă pentru noi, din cauza faptului că nu am avut la dispoziţie trei jucătoare importante. Mă refer la Alicia Fernandez, una dintre cele mai constante jucătoare ale echipei noastre din sezonul trecut, de asemenea, la Samara da Silva, care a avut un singur meci din cele 12 de pregătire cu echipa şi la Ana Maria Savu. Nu am avut posibilitatea să lucrăm cu tot lotul la capacitate maximă, însă meciurile pe care le-am avut au fost foarte bune, cu adversari valoroşi, de Liga Campionilor. Ne-au ajutat să creştem, ne-au edificat asupra nivelului de la care plecăm. Nu este deloc simplu, având în vedere faptul că dispunem de nu mai puţin de 8 jucătoare noi. Normal că durează mult omogenizarea. Nu poţi în 2-3 săptămâni să formezi o echipă la un nivel de Liga Campionilor, având absenţe şi atâtea jucători noi. Însă eu sunt mulţumit că fetele au crescut de la meci la meci. Cel pe care l-am tratat cât mai aproape de ce ne dorim noi să jucăm în Supercupa României a fost meciul cu Ferencvaros, vicecampioana Ungariei, una dintre echipele care an de an este prezentă în grupele Ligii Campionilor, care se bate cu Gyor şi care a pierdut chiar la golaveraj campionatul împotriva câştigătoarei Ligii Campionilor. Am câştigat acel joc, iar asta înseamnă că avem potenţial şi că putem să formăm din nou o echipă competitivă care să aducă rezultate pe măsura aşteptărilor propriilor suporteri”.

”Vom miza şi în acest an pe dorinţă, combativitate, pe unitate şi forţa grupului”

”Într-adevăr, au plecat anumite jucătoare care au avut un rol important în faza de apărare. După cum bine ştiţi, am avut cea mai bună apărare din România. S-a simţit absenţa lor pentru că nu le-am avut la dispoziţie nici pe Da Silva, nici pe Alicia Fernandez şi nici pe Ana Maria Drăgu?. Nu le-am avut la antrenament, la pregătire şi nu au jucat deloc în această vară. Practic ne-a lipsit jumătate de echipă, iar în condiţiile astea e normal să nu funcţioneze anumite lucruri aşa cum ne dorim. E nevoie de răbdare până vor intra la capacitate maximă şi celalealte jucătoare. Apoi sigur că e de muncă pentru a închega relaţiile de joc, dar eu sunt optimist. Dacă au fost anumite probleme în apărare, atacul, în schimb, a funcţionat extraordinar. Am marcat 27 de goluri acasă la Buducnost, 34 cu Brest, 33 cu Ferencvaros. Treptat, echipa a crescut, iar pentru mine etalonul a fost meciul cu Ferecnvaros, acolo unde într-adevăr ne-am dorit să jucăm la rezultat mai mult decât în celălalte jocuri, când am rulat absolut tot lotul şi ne-a interesat mai puţin rezultatul.

Dar, aşa cum spuneam, peste noapte, fără o parte din jucătoare, având mai mult de jumătate de echipă schimbată, nu putem să fim din nou la nivelul la care am fost anul trecut. Cu siguranţă, vom fi peste ce am arătat anul trecut, dar e nevoie de timp. Eu am încredere în jucătoarele care au venit. E nevoie de mai mult timp pentru a crea şi controla relaţiile de joc. Mi-aş fi dorit şi sigur ar fi fost altceva dacă aveam întreg lotul în pregătirea de vară. Au fost jucătoare care nu au făcut cantonamentul şi care nu au început nici acum pregătirea. Normal că sunt lucruri care ne-au destabilizat oarecum. Dar cele care au fost în pregătire, au arătat disponibilitate. Sunt mulţumit de ele, s-au luptat, am arătat putere de luptă şi spirit de echipă în toate meciurile, indiferent de adversari, cât de valoroşi au fost. Nu am cedat nicio secundă, am revenit din nişte situaţii mai dificile şi în final am ieşit bine din aceste jocuri. Ca şi anul trecut, şi în acest sezon mizăm pe dorinţă, pe combativitate, pe unitate şi forţa grupului. Sunt convins că, pas cu pas, echipa va redeveni o forţă şi va avea un cuvânt greu de spus şi în acest sezon!”, a precizat cel mai bun antrenor din handbalul feminin românesc din sezonul trecut, Florentin Pera. (S.S.)