Acasă Diverse Florentin Pera: ”Diferenţa de pe tabelă este prea mare faţă de ce...

Florentin Pera: ”Diferenţa de pe tabelă este prea mare faţă de ce s-a întâmplat pe teren. Trebuie să rămânem modeşti”

79
0

La conferinţa de presă de după victoria fabuloasă cu Ljubljana, antrenorul echipei vâlcene a atras atenţia jucătoarelor sale că trebuie să rămână conectate la misiunea lor, pentru a avea şansa de a termina Main Round-ul pe locul 4. ”Mă bucur pentru victoria obţinută. A fost un joc pe care l-am pregătit foarte bine în această săptămână. Forma echipei a fost una optimă şi cred eu că, cu excepţia începutului de joc, unde s-au văzut emoţiile, pe parcursul meciului am arătat consistenţă, chiar şi în atac, unde am greşit mai puţin de această dată, chiar dacă am avut şi câteva ratări din situaţii clare. Faza de apărare a funcţionat foarte bine. Nu am primit decât 16 goluri. Şi poarta a mers, dar, totuşi, cred eu că diferenţa este prea mare faţă de ce s-a întâmplat în teren. Vreau să transmit fetelor să rămână cu picioarele pe pământ, să fie modeste. E o victorie importantă pentru noi, dar mai avem multe meciuri până a ajunge la nivelul aşteptărilor, acela de a ne califica în sferturi. Trebuie să luăm fiecare meci în parte. Bineîneţeles că ne dorim să mergem mai departe. Am avut o grupă foarte dificilă, cu Buducnost, Brest, în care ne-a lipsit puţin şansa de a obţine nişte victorii importante, în faţa unor formaţii cu pretenţii la Final Four. Am pierdut la limită şi cu Buducnost, şi cu Brest, dar cred eu că experienţa acumulată în acele jocuri ne ajută în această fază să avem evoluţii mai exacte, mai bune, mai constante. Apoi, spre deosebire de celelalte competitoare, mă refer la Krim şi Savehof, noi avem un campionat mult mai puternic. Vom avea un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile. Suntem în lupta pentru titlu şi nu avem voie să facem niciun pas greşit. Trebuie să fim la maxim din potenţial la fiecare meci, să fim atenţi, cu picioarele pe pământ, să tratăm cu maximă seriozitate fiecare antrenament şi joc în parte”, a spus Pera.

”La primul time-out, am încercat să-mi încurajez jucătoarele, să le dau cele mai bune soluţii”

Pera a vorbit şi despre începutul mai puţin bun de meci, în care SCM nu a înscris niciun gol timp de şapte minute: ”Echipa a intrat timorată, cu emoţii. A fost primul meci în faţa propriilor suporteri după o perioadă lungă. Toate fetele şi-au dorit să facă un meci perfect. Cred că emoţiile şi-au pus amprenta asupra prestaţiei echipei. La time-out, am schimbat sistemul de apărare, anumite jucătoare, am încercat să le încurajez, să le dau cele mai bune soluţii. Din acel moment totul s-a schimbat. Treptat ne-am arătat valoarea şi am intrat cu o diferenţă de şase goluri la pauză. Am vorbit cu ele la pauză, le-am transmis faptul că e important să câştigăm la o diferenţă cât mai clară, să nu cedăm, să începem repriza a doua de la 0-0. Mă bucur că au respectat acest lucru”.
”Krim este o echipă foarte bună. Are jucătoare tinere şi imprevizibile. În grupe, Krim a câştigat la Savehof. Are forţa să producă surprize. Dar nu trebuie să ne gândim la alte echipe, cel mai important e ca noi să remediem greşelile, să îmbunătăţim jocul, să fim la cel mai înalt nivel. Victoriile din ultima perioadă au fost foarte concludente. Mă bucur că am ajuns la debutul în grupele principale într-o formă optima. Am arătat consistenţă, forţă şi sper să avem continuitate. Krim e o echipă cu jucătoare tinere, de mare viitor şi îi urez succes”, a mai adăugat tehnicianul campioanei. (S.S.)