Acasă Diverse Florentin Pera: ”Cred că meritam măcar un rezultat de egalitate cu Buducnost”

Florentin Pera: ”Cred că meritam măcar un rezultat de egalitate cu Buducnost”

60
0

”Am greşit foarte mult în atac. Am avut 10 situaţii de 1/1 cu portarul, dintre care 3 aruncări de la 7 metri ratate. Nu am gestionat cum trebuie momentele critice, importante. Am avut şansa să mergem la două goluri, să tranşăm soarta meciului în favoarea noastră. Nu am reuşit să fim eficienţi. Buducnost a arătat maturitate în momentele dificile, iar aici s-a făcut diferenţa. În apărare ne-am achitat bine de sarcini. Nu ne-au surprins cu absolut nimic. Un gol, extrem de important, l-au marcat ele în prepasiv, prin Lazovic, de la aproape 10 metri, sub bară. De asemenea, Radicevic a marcat dintr-un unghi aproape imposibil. Au avut anumite jucătoare care au reuşit să scoată echipa din impas.

La noi, din păcate, în momentele decisive am ratat 7 metri, de pe semicerc, iar la ultimele 2 atacuri am trimis mingea în aut. Poate lipsa de experienţă a unor jucătoare debutante în Liga Campionilor s-a văzut în aceste situaţii. Nu am reuşit să profităm de şansele pe care le-am avut. A fost un meci deschis oricărui rezultat. Buducnost nu ne-a fost cu nimic superioară, cu excepţia începutului de joc. Am intrat mai greu în meci, dar ne-am revenit repede. Cred că meritam măcar un rezultat de egalitate. Au fost şi anumite decizii ale arbitrilor care ne-au dezavantajat, dar noi trebuie să fim concentraţi pe ce avem de făcut, să fim mult mai atenţi la finalizare, pentru că aici s-a făcut diferenţa. Nici la ultimul atac nu am avut răspunderea să ducem acţiunea până la capăt sau să ne asumăm responsabilitatea de a arunca la poartă şi am greşit o nouă pasă. Când ai 10 situaţii de 1/1 cu portarul, dintre care trei de 7 metri ratate, plus 14 greşeli tehnice, individuale, e greu să câştigi un meci la acest nivel. Felicit Buducnost pentru jocul făcut, pentru victorie. E o echipă cu o apărare extrem de puternică, poate una dintre cele mai puternice din Europa pe faza defensivă”, a declarat Florentin Pera, la conferinţa de presă de după meciul de vineri, cu Buducnost, din Liga Campionilor.

”Aşa e în performanţă, mai şi pierzi. Trebuie să ştim să ne ridicăm”

”Acesta este sportul! Aşa e în performanţă, mai şi pierzi. Trebuie să ştim să ne ridicăm. Am şi câştigat cu CSM Bucureşti în ultima secundă. Atunci ne-am asumat răspunderea de a arunca la poartă. Cu Buducnost nu s-a întâmplat la fel. Am dat mingea în aut. Dar fetele s-au luptat, şi-au dorit. Nu cred că am fost cu nimic inferiori echipei din Buducnost. Ne-am luptat de la egal la egal. E frustrant pentru că am avut şansa de obţine măcar un egal, care ne-ar fi ajutat. Trebuie să trecem peste. Îl felicit pe Dragan Adzic pentru modul în care luptă Buducnost. E un spirit care mie îmi place. Vizavi de cele trei jocuri ale noastre cu echipa muntenegreană disputate în decurs de câteva luni, de la meci la meci am crescut. După acel amical, din vară, când Buducnost a câştigat clar, nimeni nu credea că avem vreo şansă în Liga Campionilor. Acum am fost la câteva secunde măcar de un rezultat de egalitate. Una peste alta, trebuie să ne amintim şi de meciul cu Bietigheim, care a fost foarte bun, am marcat 20 de goluri în prima repriză, nu am ratat atât. Dacă acum eram 60 la sută din acel joc vizavi de finalizare, cred că puteam să ne bucurăm de o victorie” , a mai adăugat antrenorul liderei Ligii Florilor. (S.S.)