Acasă Superliga Florentin David îşi prezintă propriul punct de vedere în ceea ce priveşte...

Florentin David îşi prezintă propriul punct de vedere în ceea ce priveşte formula de organizare a barajului de menţinere în Superligă

103
0

David Florentin-cupa copyÎn vară, după restucturarea ligilor judeţene de fotbal, s-a stabilit ca echipele care se vor clasa pe locurile 9-10 în Superligă să dispute meciuri de baraj pentru menţinerea la acest nivel cu ocupantele poziţiilor secunde din cele două serii ale Ligii a IV-a. Preşedintele AJF Vâlcea, Constantin Pintilie, a spus că va împărţi cele patru echipe în două urne (câte una pentru fiecare eşalon valoric), după care vor fi trase la sorţi cele două jocuri de baraj. Însă, înainte de împerecherea echipelor, delegaţii celor patru formaţii angrenate vor fi chestionaţi în privinţa modului de disputare a partidelor. În acest sens, sunt trei propuneri: meciurile să aibă loc tur-retur, într-o singură manşă, pe terenuri neutre, ultima variantă fiind tot într-o manşă, dar în cuplaj, pe stadionul din Zăvoi.

„Nu trebuie să stabilească delegaţii cum să se joace barajul, decizia trebuie să fie luată în prealabil, de Comitetul Executiv al AJF”

În opinia lui Florentin David, vicepreşedintele echipei FC Băbeni, ce se află în prezent pe locul 9 (de pe care va juca barajul pentru menţinere în Superligă), decizia conducătorilor AJF Vâlcea nu trebuie să lase loc de intepretări. „Consider că nu trebuie să stabilească delegaţii cum să se joace barajul, decizia trebuie să fie luată în prealabil, de Comitetul Executiv al AJF. E drept şi e corect să fie întrebaţi totuşi şi oficialii echipelor, deoarece avem reprezentanţi în CEx, care trebuie să ne consulte, dar nu mai mult. Nu e normal să existe o situaţie ambiguă, de genul trei echipe vor într-un fel, alta invers, şi să se işte o tevatură aiurea”, a subliniat David.

„Indicat ar fi ca meciurile de baraj să se joace tur-retur, dar pentru a atrage cât mai mulţi spectatori ar fi bine şi în cuplaj, în Zăvoi”

„În opinia mea, cred că cel mai indicat ar fi ca meciurile de baraj să se joace tur-retur, dar pentru a atrage spectatori cât mai mulţi ar fi bine şi în cuplaj, în Zăvoi. Pentru că oricum în acest an nu se va mai juca finala play-off-ului acolo. Pentru toţi iubitorii fotbalului judeţean, ar fi frumos un cuplaj, dar mai normal ar fi tur-retur, pentru că atunci fiecare echipă ar avea şansa ei. În mod clar, pe teren neutru ar fi cea mai proastă variantă, nu ar fi convenabil pentru nimeni, nici ca distanţă, nici pentru suporteri, care nu vor putea fi prezenţi la meci aşa cum ar trebui, într-un număr cât mai mare. Dar tur-retur, cel puţin pentru echipa de Liga a IV-a, ar fi cu adevărat un motiv de mândrie să organizeze un asemenea baraj cu o formaţie de Superligă şi vă daţi seama ce emulaţie s-ar crea”, a adăugat Florentin David.

Adunarea Generală trebuie să stabilească dacă echipele care au refuzat să joace anul acesta în Superligă au drept de promovare

Pe de altă parte, oficialul de la FC Băbeni a atras atenţia şi asupra unui fapt cât se poate de interesant. Astfel, la baraj ar putea fi prezente echipe care anul trecut au avut dreptul de a juca în Superligă, dar n-au acceptat. Este vorba de Stejarul 2009 Vlădeşti sau Unirea Laloşu. Se pune, aşadar, întrebarea dacă acestea mai au dreptul de a disputa acel baraj… Cel mai probabil, o decizie în acest sens, ar putea fi luată pe 28 februarie, la proxima Adunarea Generală a AJF Vâlcea. „Practic, nu se poate spune exact ce se întâmplă cu acele echipe care au refuzat să joace în Superligă, deoarece vara trecută s-a făcut o ligă intermediară, care a schimbat puţin situaţia. Cum ar fi cazul formaţiei Unirea Laloşu, de exemplu, care a promovat totuşi, în Liga a IV-a, deci a făcut totuşi un salt. În orice caz, trebuie reglate lucrurile în cel mai scurt timp, ca să nu existe discuţii. Am înţeles că pe 28 februarie, la Adunarea Generală, vor fi făcute nişte modificări şi în ROAF, aşa că acela ar fi cel mai bun prilej pentru a se stabili exact cum se va disputa barajul dintre Superligă şi Liga a IV-a”, a încheiat Florentin David. (N.C.)