Acasă Liga III Flacăra Horezu a câștigat derby-ul județului Vâlcea din Liga a III-a

Flacăra Horezu a câștigat derby-ul județului Vâlcea din Liga a III-a

1289
0

Vineri, 29 noiembrie, în ultima etapă din turul Ligii a III-a, pe stadionul din Treapt a avut loc derby-ul județului Vâlcea, între Flacăra Horezu și Viitorul Dăești. Din ambele tabere au venit semnale că nu sunt orgolii și că va fi un duel pur sportiv. Așa a fost. Niciun clinci, nicio dispută în afara fotbalului. La final, s-au bucurat gazdele. Adi Popa și colegii săi au câștigat partida cu scorul de 2-1. ”Olarii” au înclinat balanța în favoarea lor încă din startul meciului. În minutul 7, numărul 7, Radu Georgescu, a trecut ușor de apărarea oaspeților, a driblat doi adversari și a deschis scorul. Replica dăeștenilor nu a întâziat să apară. Florin Costea a ratat în trei rânduri din poziții favorabile, de 1/1 cu portarul. Robert Popa s-a opus de fiecare dată foarte bine, menținându-și echipa în avantaj. În minutul 29, horezenii puteau face 2-0. Precup a insistat pe o minge în adâncime, a prins-o pe linia de poartă și a central perfect, în centrul careului, unde Stănică era singur. Jucătorul Flacărei și-a calculat pașii greșit, a și alunecat și a ratat contacul cu mingea. Imediat, la poarta cealaltă, după o pasă excelentă, pe culoar, a lui Costea, Vasile a încercat un șut pe colțul lung, însă nici de această dată mingea nu a vrut să intre în poartă.

În debutul părții secunde, la un minut după reluare, Flacăra și-a dublat avantajul. Gazdele au obținut o lovitură liberă la 20 metri, contestată de dăeșteni. Adi Popa a executat impecabil, trimițând balonul la vinclu. La adăpostul celor două goluri, ”olarii” au stat apoi la cutie, încercând să profite de eventualele greșeli ale adversarilor. Stănică a avut o oportunitate de a-și trece numele pe lista marcatorilor, dar s-a opus Marinoiu. Iar pe final, Popa a scăpat singur și tot Marinoiu a intervenit bine. În ultimele 45 de minute, elevii lui Mangalagiu au dominat jocul teritorial, dar nu au mai avut ocazii precum în prima repriză. Au beneficiat de câteva faze fixe, cornere și lovituri libere, din care nu au scos nimic. În minutul 77, dăeștenii au cerut penalti după un contact în colțul careului, între Samson și Ion Marian. Jucătorul oaspeților a ieșit șifonat. Dăeștenii s-au considerat nedreptățiți, considerând că faultul s-ar fi produs în suprafața de pedeapsă. A fost lovitură liberă, a executat-o Roșianu, dar fără nicio emoție pentru adversari. În minutul 87, Viitorul a redus din handicap. După o pasă lungă, de pe stânga, pe dreapta, Vasile a interceptat și din prima a recentrat în careu, de unde Costea, cu capul, a marcat pentru 2-1. În minutul 90, oficialii grupării din Fedeleșoiu au cerut din nou penalti, după o deviere, cu capul, mingea oprindu-se la Adi Popa, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Partida s-a încheiat la scorul de 2-1, iar Flacăra a terminat turul pe locul 5. Viitorul Dăești e pe 10, cel puțin până sâmbătă, când se vor disputa și ultimele meciuri ale etapei.

Flacăra Horezu: R. Popa – Bălan (Nițu, 46), Olteanu, Munteanu, Samson, Simeanu, Precup, Preda, Stănică (Bîrziche, 90+1), R. Georgescu, A. Popa.

Viitorul Dăești: A. Marinoiu – Vasile, Bucei, Lăzărescu, Roșianu, Rizea (Dima, 46), Talpoș, Pîrvu, Iordache, Neacșu (I. Marian, 52), Fl. Costea. (S.S.)