Acasă Superliga Finalistele ediţiei precedente a Cupei României, eliminate în şaisprezecimi

Finalistele ediţiei precedente a Cupei României, eliminate în şaisprezecimi

358
0

Duminică, 2 decembrie, au avut loc meciurile din cadrul şaisprezecimilor de finală ale Cupei României – faza judeţeană. În această etapă, s-au consemnat multe surprize, câteva echipe din Liga a IV-a reuşind să elimine din competiţie grupări cu renume din Superligă. Astfel, niciuna dintre cele două formaţii care au disputat finala din sezonul trecut, Cozia Călimăneşti şi Olteţul Alunu 2016, nu a reuşit să acceadă în optimi. Jucătorii lui Vasile Ilinca au pierdut duelul de la Foresta Mălaia (cu 2-4), iar „ortacii” lui Nicolae Birăruţi au fost învinşi de FC Băbeni 2 (cu 3-4).
De departe, cea mai interesantă partidă din acest tur s-a disputat între Viitorul Valea Mare (campioana en-titre din sezonul trecut şi lidera actuală a Seriei Sud din Liga a IV-a) şi Minerul Costeşti (formaţie clasată pe locul secund în Superligă). Aceasta a fost câştigată fără drept de apel de „ortacii” lui „Ţeţe” Vlădoi, cu un scor de tenis (6-2).
Dintre cele 16 meciuri programate, doar unul singur a fost decis la penaltiuri. Este vorba de confruntarea dintre Inter Lăpuşata şi Unirea Tomşani. După 2-2 la sfârşitul timpului regulamentar de joc, „italienii” lui Viorel Zamfirache s-au impus cu 4-2 la loviturile de departajare, de la 11 metri.
Echipele câştigătoare au acces mai departe în optimi, care vor fi programate anul viitor, cel mai probabil în primăvară. Iar asta deoarece şaisprezecimile Cupei României au pus punct anului fotbalistic 2018 în Vâlcea. Tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul optimilor de finală va avea loc miercuri, 5 decembrie, de la ora 11.00, la sediul AJF. (N.C.)

CUPA ROMÂNIEI – FAZA JUDEŢEANĂ
Rezultatele meciurilor din şaisprezecimi

• Duminică, 2 decembrie:
Forestierul Romani – DCM Rm. Vâlcea 4-3
Oltul Drăgoeşti – AS Rm. Vâlcea 2016 1-2
Viitorul Valea Mare – Minerul Costeşti 2-6
AS Buneşti – Chimia 1973 Rm. Vâlcea 5-2
Sporting Galicea – FC Băbeni 2-1
Ştiinţa Grădiştea – Oltul Ioneşti 0-3
FC Păuşeşti Otăsău – Stejarul Vlădeşti 2009 3-2
Foresta Mălaia – Cozia Călimăneşti 4-2
Tineretul Surpatele – Viitorul Dăeşti 1-10
AS Bărbăteşti – AS Mihăeşti 1-2
Utd Drăgăşani – Olteţu Bălceşti 2014 6-4
CS Şuşani – AS Băile Olăneşti 3-6
Olteţul Zătreni – Viitorul Budeşti 2012 7-4
FC Băbeni 2 – Olteţul Alunu 2016 4-3
Inter Lăpuşata – Unirea Tomşani *) 2-2
*) 4-2, la penaltiuri
ACS Vâlcea Sport – CSC Orleşti 3-1