Acasă Diverse Fierbe campionatul!

Fierbe campionatul!

159
0

Nimic nu anunţa că în fotbalul românesc de după „carantină” s-ar putea întâmpla ceva spectaculos. Şi totuşi duminică seara a explodat „bomba”: C.S.U. Craiova câştigă în „Gruia” cu CFR şi aruncă în aer finalul de campionat! Resuscitată de Bergodi, echipa olteană are trei victorii la limită (2-1 cu ASTRA, 2-1 cu Botoşani şi 3-2 la Cluj cu CFR) după reluarea campionatului acum 15-16 zile şi s-a apropiat la doar un singur punct de campioana „en titre”, CFR Cluj.

Duminică seara am văzut probabil cel mai bun meci al campionatului în 2020, un meci în care vicleanul Bergodi i-a întins o capcană lui Dan Petrescu, lăsându-l să atace şi jucând năucitor pe contraatac. Toate cele trei goluri ale oltenilor au fost rodul unor contraatacuri dezvoltate cu mare viteză de mijlocaşii şi atacanţii extrem de rapizi ai craiovenilor. Kolici în prima repriză, Mihăilă şi Cicâldău în a doua au adus o victorie muncită şi meritată oaspeţilor, care au avut puterea fizică şi psihică să reziste presiunii gazdelor care egalaseră după 0-2 şi să câştige cu un gol înscris în minutul …88!

Acum, ca de obicei, iarăşi vrea şi FCSB campionatul, dar cred că şi anul acesta fructul este interzis. La mijlocul săptămânii trecute „steliştii” şi-au luat viteză după victoria cu 3-0 în „Groapă” în turul semifinalei cu un Dinamo muribund, iar pătimaşii şi foarte numeroşii suporteri ai echipei lui Becali speră încă şi la campionat (Cupa au şi luat-o, aşa zic ei). CFR păstrează un punct avans, dar are un program greu cu trei deplasări la Astra, FCSB şi în ultima etapă la Craiova într-un meci care s-ar putea juca cu titlul pe masă. „Napoletanii” din Craiova îşi doresc şi ca acel ultim meci să se joace cu… spectatori şi să nu păstreze nici „distanţa”! Vom trăi şi vom vedea.

Nu pot să închei fără a saluta câştigarea după…30 de ani a titlului în Premier League de către F.C.Liverpool, un titlu în urma căruia au curs râuri de bere pe terasele din oraşul cormoranilor. Oare ce ar fi în Craiova dacă în ultima etapă oltenii ar obţine un rezultat cu care să aducă titlul în Bănie după …29 de ani?
• Profesor Dan SĂRARU