Acasă Diverse Fete de 10! Şi la handbal, şi la învăţătură!

Fete de 10! Şi la handbal, şi la învăţătură!

1336
0

În judeţul Vâlcea, la Evaluarea Naţională s-au prezentat 2828 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. Cei mai mulţi dintre aceştia au trecut cu brio peste examene, propulsând judeţul până pe locul 5 în ţară, ca şi pondere a rezultatelor bune. Dintre toţi elevii vâlceni examinaţi, doar 17 au reuşit să obţină media 10, iar 484 au avut medii între 9.00 şi 9,99. Printre elevii de elită ai judeţului nostru, care s-au comportat foarte bine la Evaluarea Naţională, se numără şi handbalistele echipei de junioare 3 de la CS Chimia. Potrivit spuselor antrenoarei Nicoleta Lazăr, toate au obţinut medii peste 9.00.

”Sunt mândră de fetele noastre! E o surpriză extraordinară. Sincer, chiar dacă aveam încredere şi ştiam că acordă timp suficient studiului, nu mă aşteptam să obţină astfel de rezultate. Avem jucătoare talentate şi deştepte! E o generaţie de excepţie din toate punctele de vedere. Sper să o ţină tot aşa. Nu vor întâmpina probleme în a intra la liceul unde-şi doresc să continue studiile. Pot să meargă oriunde, însă şapte au ales să continue la Colegiul Naţional de Informatică «Matei Basarab», 10 dintre ele vor merge la Energetic, iar una dintre fete zicea că va opta pentru Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân». Sunt licee de top. Jucătoarele noastre au demonstrat că sportul poate face casă bună cu învăţătura, că atunci când eşti serios şi îţi doreşti ceva din tot sufletul, poţi să faci handbal la un nivel bun, iar în acelaşi timp să ai rezultate bune şi la învăţătură. Au depăşit orice barieră. Dacă mai luăm şi medalie, anul acesta, la junioare 3, va fi perfect”, a declarat Nicoleta Lazăr. Handbalistele de 10 de la Chimia sunt antrenate de trioul Mori Torok-Nicoleta Lazăr-Dana Joiţa. Dacă restricţiile se vor ridica, în luna august acestea vor participa la turneul final, unde au obţinut calificarea ca urmare a rezultatelor foarte bune înregistrate până în momentul întreruperii campionatului.

Portarul Andreea Enăchioiu, notă maximă atât la Română, cât şi la Matematică

Printre cei 17 elevi din judeţul Vâlcea care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională se numără şi Andreea Enăchioiu, de la Colegiul Naţional de Informatică ”Matei Basarab”. Andreea joacă handbal la echipa de junioare 3 a clubului Chimia. În trecut, a obţinut titlul de vicecampioană naţională cu HCM Torok, la nivel de junioare 4. Eleva de 10 va rămâne şi pe perioada liceului la CNIMB. De asemenea, va continua să practice handbal la CS Chimia. ”Am trăit şi încă trăiesc emoţia pe care am avut-o pe parcursul desfăşurării evaluărilor naţionale! Le mulţumesc profesorilor mei pentru că au crezut în mine şi tuturor celor care m-au susţinut! Felicitări tuturor elevilor care au susţinut aceste examene! Numai prin muncă şi ambiţie se ajunge unde îţi doreşti!”, a transmis Andreea Enăchioiu, pe o reţea de socializare, imediat după aflarea rezultatelor. (S.S.)