Acasă Liga V ”Eu cred că se va putea juca fotbal. La vară, renunţăm la...

”Eu cred că se va putea juca fotbal. La vară, renunţăm la amicale şi jucăm meciuri oficiale”

313
0

În mediul rural sunt persoane care iau în serios pandemia de Coronavirus şi respectă cu stricteţe regulile impuse de autorităţi, însă şi oameni care consideră că se exagerează. Preşedintele şi antrenorul echipei Olteţul Zătreni e ”prins” undeva la mijloc între opiniile de pe reţelele de socializare şi mesajele transmise de autorităţi. Cu toate acestea, respectă legea. Oricum, nu avea prea multe motive să părăsească locuinţa. De trei ani şi jumătate este la pensie. A fost poliţist. Acum se ocupă de gospodărie. Nu se plicitiseşte. Activităţile sunt cam aceleaşi de dinaintea declanşării pandemiei, în domeniul agricol şi cele obişnuite, pentru creşterea animalelor.

”Am activitate. Nu se pune problema să mă plictisesc. La ţară, nimeni nu se plictiseşte. Avem păsări, animale şi multe alte treburi gospodăreşti. Nu ies decât la cumpărături. În general, oamenii respectă ceea ce s-a impus prin Ordonanţă Militară. Nu se mai circulă la fel ca înainte. Au început să conştientizeze pericolul. Personal, cred că se exagerează cam mult. Este clar că acest virus e o ameninţare pentru noi toţi, dar nu ştiu dacă mai mult decât au fost gripele obişnuite, în anii trecuţi, care au făcut poate chiar mai multe victime decât Coronavirusul. Oricum, indiferent de situaţie, dacă s-au impus nişte reguli, acestea trebuie respectate. Mi-ar fi plăcut să mai fiu în activitate. Nu mi-ar fi fost teamă să lucrez. Când eşti expus, îţi iei măsuri de precauţie, ca şi medicii. Referitor la oamenii legii, sunt multe exemple bune, dar văd şi lucruri care nu-mi plac, care ţin de comportamentul unor poliţişti. Eu nu am fost niciodată aşa. Unii abuzează de funcţia pe care o au. Ia măsurile care trebuie! Nu te apuci să dai amendă unei femei de 60-70 de ani, oamenilor amărâţi, care trăiesc de pe o zi pe alta pentru că i-ai găsit pe stradă fără declaraţie sau au stat 10 minute în plus în afara intervalului orar permis. Nu trebuie generalizat, dar sunt câţiva care abuzează de puterea pe care o au”, este de părere Nicolae Vîlcu.

Referitor la fotbal, antrenorul echipei de Liga a V-a din Zătreni crede că actualul sezon se poate încheia pe teren. ”Ne e dor de fotbal. În fiecare week-end mă gândesc: acum trebuie să joc etapa a doua, a treia. Ştiu în fiecare săptămână cu cine trebuia să joc. Vom reveni la normal şi cu fotbalul. Sunt convins că vom ieşi din criza aceasta pe la finalul lunii mai. Vine căldură, iar ca orice virus, trebuie să aibă un vârf, apoi să scadă, până când dispare. Eu cred că se va putea duce la bun sfârşit actualul sezon. Acum depinde şi de deciziile de la nivel central. Forurile internaţionale au transmis că îşi doresc acest lucru, ca toate campionatele să se decidă pe teren. Dacă se vor relua campionatele la nivel înalt, se vor relua şi la noi. Putem juca în iunie-iulie şi să înceapă campionatul viitor puţin mai târziu, la sfârşitul lunii septembrie. Vom avea timp şi pentru o mică pauză între sezoane. Vom renunţa la meciurile amicale şi vom juca oficiale. Pot să se ia şi alte măsuri. De exemplu, la noi, la Liga a V-a, se pot împărţii seriile, să jucăm un fel de play-off, între primele şase clasate, dar cu un singur meci, ca şi când ar fi returul, iar următoarele să joace la fel, între ele. Asta în cazul în care nu va fi timp pentru toate meciurile. Apoi, şi dacă se va juca vara, la nivelul acesta nu cred că jucătorii s-ar împotrivi. Oricum, noi nu prea stăteam. Stăteam maxim o lună, apoi începeam meciurile amicale”, a mai adăugat reprezentantul formaţiei din Zătreni. (S.S.)